Inleven in Autisme: AutismeBelevingsCircuit en Brainblocks

Ervaar de gevoelswereld van iemand met autisme

Vanaf

€ 406,25

Duur

1 dag

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je weten hoe mensen met autisme de wereld ervaren? Dan is deze cursus iets voor jou. In het AutismeBelevingsCircuit (ABC) leer je autisme begrijpen door het zelf te ervaren. Je voelt, ruikt, proeft, hoort en ziet hoe onze cognitie betekenis geeft aan waarnemingen en hoe dat in zijn werk gaat bij mensen met autisme. Aan de hand van brainblocks wordt uitgelegd hoe autisme in de hersenen werkt. Zo vergroot je je begrip voor mensen met een stoornis in het autistisch spectrum en krijg je inzicht in hoe je daarmee kunt omgaan.

Resultaat

  • Je kunt effectiever communiceren met cliënten met autisme
  • Je hebt meer inzicht in autisme
  • Je hebt een indruk van hoe mensen met autisme de wereld ervaren

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor paramedici en andere zorgverleners die inzicht willen krijgen in autisme en praktische handvatten willen voor in hun dagelijkse praktijk.

Aanpak

Tijdens deze cursus gaan we door middel van de opdrachten in het AutismeBelevingsCircuit zélf ervaren hoe het is om autisme te hebben. Op interactieve wijze leert Brainblocks ons vervolgens meer over de werking van de hersenen van iemand met en zonder autisme. Door middel van interactieve groepsgesprekken en intervisieopdrachten vertalen we dit naar de dagelijkse praktijk.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 16 deelnemers en heeft een studiebelasting van 6 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Marianne van Velzen werkte 10 jaar bij een reisorganisatie voor mensen met een beperking. Ook volgde ze diverse opleidingen en cursussen, onder andere op het gebied van het AutismeBelevingsCircuit, prikkelverwerking en brainblocks. Daarnaast is zij trainer, coach en mediator.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

 

Inleven in Autisme: AutismeBelevingsCircuit en Brainblocks

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.