Inleiding Sociale Zekerheid

Verdiep je in de basis van sociale zekerheid

Vanaf

€ 621,00

Duur

2 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

We leven in een tijd waarin een pandemie voor ziekte, voorzichtigheid en economische neergang zorgt. Dit vormt een extra uitdaging voor HR-medewerkers en andere specialisten op het gebied van sociale zekerheid. Want hoe pas je de bestaande regels toe op de nieuwe situatie? In deze opleiding Inleiding Sociale Zekerheid bestudeer je de rechten en plichten van werkgever en werknemer. Je gaat aan de slag met onderwerpen als ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid en bespreekt cases uit te praktijk. Zo leer je alles wat je weten moet over het socialezekerheidsstelsel.

Jouw loopbaan

Deze opleiding is ontwikkeld voor een brede doelgroep. Zo ben je bijvoorbeeld werkzaam als werkgever, in de HRM of binnen het UWV of de gemeente.

Ook is de opleiding geschikt voor degenen die zich hierna verder willen verdiepen in de vakgebieden inkomen en/of pensioen. In dat geval raden we je de opleidingen Personenschade Algemeen en Assurantie A: Inkomen aan.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding Inleiding Sociale Zekerheid krijg je elementaire kennis van sociale zekerheid aangereikt. Zo leer je bijvoorbeeld omgaan met de rechten en plichten van werknemers en werkgevers. Deze worden geregeld in verschillende wetten zoals het Burgerlijk Wetboek, Ziektewet, Wet werk en zekerheid en de Werkloosheidswet. Je verdiept je in regelgeving rondom onder andere ziekteverzuim, zwangerschap en tijdelijke arbeidscontracten. Aan de hand van zorgvuldig geselecteerde gevalsbeschrijvingen zoek je in bronmateriaal naar de regels die op de situatie van toepassing zijn. Je wordt hierbij op weg geholpen met zoektips en begeleidende kanttekeningen. Elke case is voorzien van uitgebreide feedback. De cases zijn zo gekozen, dat je kennis maakt met alle belangrijke deelonderwerpen.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 6 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

 

Inleiding Sociale Zekerheid

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.