Inleiding Fraudebeheersing Verzekeringsbedrijf

Opleiding voor medewerkers in het verzekeringsbedrijf die bedacht moeten zijn op fraude

Prijs

€ 354,00

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

U bent geïnteresseerd in fraudebeheersing en wilt weten hoe u verschillende vormen van fraude kunt herkennen, opsporen en aanpakken. In deze inleidende opleiding maakt u kennis met diverse vormen van fraude, zowel intern, extern als digitaal. U raakt bekend met risicofactoren die tot fraude kunnen leiden en weet welke onderzoeksmethoden u kunt benutten.

Doelgroep

U bent geïnteresseerd in de aanpak van fraude en zoekt inleidende kennis binnen dit vakgebied om fraude te herkennen en voorkomen. U werkt bijvoorbeeld als schadebehandelaar, acceptant, schade-expert of beginnend fraudecoördinator of fraudecontactpersoon bij een verzekeraar, intermediair of andere financiële instelling. Ook als u in deze rol of een andere rol met betrekking tot verzekeringsproducten - bijvoorbeeld als productontwikkelaar - aan de slag wilt gaan, is de opleiding geschikt.

Doel en opzet

In deze opleiding verwerft u inzicht in fraude. U leert de wettelijke kaders kennen waarbinnen u kunt en moet handelen als u geconfronteerd wordt met fraude. De docent is werkzaam in dit vakgebied en helpt u aan de hand van praktijkvoorbeelden fraude herkennen. Daarbij besteedt u aandacht aan risicofactoren en onderzoeksmethoden, zodat u tijdig kunt ingrijpen bij dreigende problemen.

Wilt u zich na het volgen van deze opleiding verder ontwikkelen binnen het vakgebied van fraudebeheersing, dan vormt de opleiding Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen een mooie aansluiting.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze opleiding.

Studiebelasting en duur

De training duurt 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Optioneel studieboek

Bij een e-learningvariant ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren versie van dit studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname 'Inleiding Fraudebeheersing Verzekeringsbedrijf' van NIBE-SVV.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Wet- en regelgeving
  • Wat is fraude?
  • Soorten fraude per branche
  • Digitale fraude
  • Onderzoeksignalen
  • Fraudeonderzoek
  • Praktijkvoorbeelden
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in 2 zeer aantrekkelijke varianten. U kunt kiezen uit de volgende varianten:

  1. E-learning (syllabus optioneel). U volgt geen klassikale bijeenkomsten, maar gebruikt voor de opleiding onze geavanceerde online leeromgeving. Hierbij wordt u op afstand ondersteund door een van onze ervaren docenten.
  2. Klassikaal (inclusief syllabus). Bij deze variant volgt u klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in een dag- en een avondvariant aangeboden. De dagopleiding omvat 1 bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondvariant bestaat uit 2 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Inschrijven

Selecteer eerst de gewenste opleidingsvariant om u in te schrijven.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

E-learning
Cursusgeld: € 345,-
Optioneel geprinte syllabus: € 50,-

Klassikaal
Cursusgeld: € 675,-
Syllabus: € 50,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Inleiding Fraudebeheersing Verzekeringsbedrijf

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.