Human Skills in de Techniek

Ontwikkel je soft skills voor de technische sector - 3 maanden

Vanaf

€ 1.529,59 incl. BTW

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het is belangrijk om naast inhoudelijke kennis ook communicatieve vaardigheden te bezitten in de technische branche. Tijdens deze opleiding ontwikkel je je tot een succesvolle gesprekspartner door je te verdiepen in diverse gespreks- en motivatietechnieken. Zo ga je aan de slag met het omgaan van weerstand en leer je klanten te voorzien van onderbouwend advies. Na afloop kun je situaties niet alleen uitsluitend vanuit je eigen referentiekader beoordelen, maar ook vanuit het standpunt van je gesprekspartners. Je kunt bijdragen aan het oplossen van een probleem dat de ander ervaart. Wij leren je ook de do's en don'ts over veilig en slim gebruik van (digitale) media.

Doel en opzet

Deze korte opleiding kun je uitstekend volgen naast een baan. Zo kun je leren en werken combineren. Je volgt enkele inspirerende bijeenkomsten. In het programma staan de belangrijkste kennis en vaardigheden op het gebied van sociale vaardigheden centraal. Je ontwikkelt je tot een completere werknemer waarbij je kansen direct toenemen en je sterker in je schoenen staat. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten. Zij kennen de dagelijkse beroepspraktijk en kunnen je daardoor goed begeleiden.

Ook kun je contact onderhouden met de docent via onze online leeromgeving. Je vindt daar alle informatie over de opleiding zoals de lesvoorbereiding, de opdrachten en aanvullende informatie. Zo houd je makkelijk het overzicht.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: (Junior) Projectleider, (Junior) Projectleider

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je bent werkzaam in de technische branche en je wilt je human skills verder uitdiepen binnen deze sector.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Human skills in de techniek geschikt voor niveau 4 - K1095

(2 bijeenkomsten)

 • Klantgericht adviseren
 • Omgaan met weerstand, gespreks- en motivatietechnieken
 • Mediawijsheid
 • Bedrijfscultuur en -processen
 • Interdisciplinaire samenwerking
 • Coaching en leidinggeven

  Programma

  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Klantgericht adviseren
  • Omgaan met weerstand, gespreks- en motivatietechnieken
  • Mediawijsheid
  • Bedrijfscultuur en -processen
  • Interdisciplinaire samenwerking
  • Coaching en leidinggeven

  Diploma

  Je rondt de opleiding af met een mondeling examen. Heb je voor dit onderdeel een voldoende behaald, dan ontvang je het diploma 'Human Skills in de Techniek' van NCOI.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond
 • Dag: 1 dag van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 2 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Totaalprijs

Dagopleiding: € 1.530,-

Avondopleiding: € 1.516,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 990,-
Studiemateriaal: € 125,-
Examenkosten: € 275,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten dag: € 25,-

Arrangementskosten avond: € 11,-

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt het programma ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Human Skills in de Techniek

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,7

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.