Huiswerkbegeleider

Uniek programma voor het professioneel begeleiden van kinderen met huiswerk - 6 maanden

Vanaf

€ 1.938,30

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Scheidegger

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Lijkt het je leuk om kinderen te helpen het beste uit zichzelf te halen? En wil je hen daarom graag begeleiden bij het maken van hun huiswerk? Als je wilt leren hoe je deze leuke en interessante taak uitoefent, dan is dit de ideale opleiding voor jou! Deze unieke opleiding biedt je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om als huiswerkbegeleider je steentje bij te dragen. Je leert hoe je kinderen motiveert en begeleidt om te komen tot beter studiegedrag en betere studievaardigheden. Zo ben jij straks in staat als huiswerkbegeleider leerstof uit te leggen, structuur aan te brengen, leerlingen te motiveren en huiswerk te overhoren en controleren.

Voor wie?

Dit programma is bestemd voor iedereen die binnenkort aan de slag wil als huiswerkbegeleider.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte en direct toepasbare aanpak. Je gaat alleen aan de slag met theorie waar je ook echt iets aan hebt in de praktijk. Zo ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je als huiswerkbegeleider veel aan hebt.

In dit boeiende programma verdiep je je in rekenen op basisscholen en leer je verschillende rekenmethoden hanteren. Je krijgt zicht op de oorzaken van een taalachterstand en op diverse soorten spellingproblemen die zich bij kinderen voor kunnen doen. Ook leer je hoe taalontwikkeling kan worden gestimuleerd in het onderwijs en krijg je daarbij zicht op de manieren waarop het lezen en spellen van kinderen verbeterd kan worden. Na deze opleiding pas jij een interactieve en resultaatgerichte aanpak voor taalonderwijs toe en weet je de juiste aanpak te kiezen voor kinderen met rekenproblemen.

Tijdens je opleiding heb je toegang tot de digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens. Ook kun je er makkelijk communiceren met medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door Scheidegger. De combinatie van lessen, de zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt.

Opzet van de opleiding

Dit programma bestaat uit 2 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktische examenopdrachten. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Vooropleiding

Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en motivatie voor coaching van kinderen met lees- en spellingproblemen is voldoende.

Waarom Scheidegger

Waarom Scheidegger Opleidingen?

  • Lessen door ervaren docenten uit de beroepspraktijk
  • Kleine klassen en goede persoonlijke begeleiding
  • Een duidelijke opzet en aanpak
  • Plezier van samen leren en samen slagen
  • Een unieke examengarantie

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma. Zie onze 6 gouden garanties voor meer informatie.

 

Huiswerkbegeleider

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Scheidegger - Opleidersscore 6,2

Met Scheidegger sta je sterker
Scheidegger verzorgt al ruim 70 jaar klassikale praktijktrainingen, MBO vakopleidingen en erkende HBO Bacheloropleidingen. Wij geloven in klassikale opleidingen waarin je, onder begeleiding van ervaren praktijkdocenten en samen met je medestudenten, kennis en vaardigheden opbouwt die echt belangrijk zijn voor jouw beroep. Inmiddels hebben al meer dan één miljoen mensen een of meerdere diploma’s bij Scheidegger behaald.