HBO Werktuigbouwkunde

Fase 1 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Werktuigbouwkunde - 1 jaar

Vanaf

€ 5.750,35

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit unieke programma benader je de kern van het vakgebied met een technische blik. Als goed opgeleide werktuigbouwkundige moet je adviseren over efficiency, duurzaamheid, effectiviteit en doelmatigheid van de techniek. Je ontwikkelt in dit praktijkgerichte programma precies de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om zo’n waardevolle werktuigbouwkundige te zijn. Bovendien kan het programma vrijstelling opleveren in de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Werktuigbouwkunde van Hogeschool NCOI.

Propedeuse HBO Bachelor

Het programma HBO Werktuigbouwkunde maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Werktuigbouwkunde van NCOI. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met dit programma HBO Werktuigbouwkunde meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij je aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Doelgroep

Je bent werkzaam binnen de sector techniek en je hebt een grote belangstelling voor werktuigbouwkunde, machineparken en productie, automatisering. Je wilt je verder ontwikkelen op HBO-niveau. Je werkt in een technische omgeving en je hebt een technische vooropleiding op MBO-niveau of ruime relevante werkervaring. Je wilt je nu verder ontwikkelen richting de meer integrale toepassing van werktuigbouwkunde vanuit een breder bedrijfskundig perspectief.

Doel en opzet

Je maakt in dit programma kennis met alle kernthema’s van werktuigbouwkunde, zoals sterkteleer en dynamica, evenals de concrete, praktische toepassing ervan. Ook ontwikkel je een brede blik op projecten, waaraan je als werktuigbouwkundige deelneemt. Je leert daarbij productieprocessen te analyseren, in te richten en deze effectiever en efficiënter te maken. Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten uit de praktijk. Je werkt tijdens de diverse bijeenkomsten aan cases en groepsopdrachten waarin de theorie aan de dagelijkse praktijk gekoppeld wordt. Je rondt het programma af met een eindopdracht, waarin alle onderwerpen uit de modules terugkomen.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Voor technische opleidingen op HBO-niveau is het wel van belang dat je beschikt over wiskundige basiskennis.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Werktuigbouwkunde

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.