HBO Voedingsconsulent

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Vanaf

€ 4.152,77

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Er is steeds meer aandacht voor gezond eten. Maar gezonde voeding, wat is dat eigenlijk? En waarom is het bijvoorbeeld belangrijk om niet alleen te kijken naar de voedingswaarde van een product? Met dit praktijkgerichte programma kun je cliënten voorzien van gedegen advies op het gebied van voeding, voedingsleer en leefstijl. Het HBO-programma biedt je de gelegenheid in korte tijd alleen die onderwerpen te volgen die je als (zelfstandig) voedingsconsulent nodig hebt. Hierdoor kun je straks meteen aan de slag. Het programma is sterk praktijkgericht en volledig afgestemd op volwassen studenten. Dit maakt dat de studie uitstekend valt te combineren met je werk.

Doelgroep

Je wilt je ontwikkelen op het gebied van voedingsleer, dieetleer en het begeleiden van mensen bij voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen.

Doel en opzet

In dit programma krijg je in korte tijd inzicht in de kern van verantwoorde voeding en diëtetiek. De praktijkgerichte insteek maakt de theorie direct toepasbaar in je werk. Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten die zelf in het vakgebied werkzaam zijn. Zij zijn hierdoor in staat om je uitstekend te begeleiden. Gedurende de studie werk je aan opdrachten die je waar mogelijk koppelt aan je eigen werkomgeving. Dat maakt het programma extra interessant. Bovendien maakt NCOI gebruik van de meest actuele literatuur en een online leeromgeving.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Voedingsconsulent

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.