HBO Vakopleiding Bedrijfsjurist

Direct succesvol in je werk als bedrijfsjurist - 1 of 2 jaar

Vanaf

€ 6.147,35

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je op zoek naar een vakopleiding om je juridische kennis en vaardigheden als bedrijfsjurist te verdiepen en verbreden? Kies dan voor deze HBO Vakopleiding Bedrijfsjurist. Tijdens dit programma ga je aan de slag met juridische basisbegrippen en processen van wet- en regelgeving. Er wordt aandacht besteed aan privaat- en ondernemingsrecht waaronder verschillende rechtsvormen, vormen van aansprakelijkheid en verbintenissen. Daarbij verdiep je je in thema's als juridisch taalgebruik, juridische bronnen en juridisch dossiermanagement, zodat je naast juridische kennis ook juridische vaardigheden ontwikkelt. Onder begeleiding van topdocenten voer je het geleerde direct uit in je praktijk. Dat maakt deze vakopleiding uiterst actueel en boeiend.

Doelgroep

Je wilt je graag ontwikkelen tot bedrijfsjurist of je wilt aan de slag op een juridische afdeling. Je wilt je kennis en vaardigheden ontwikkelen op HBO-niveau.

Doel en opzet

In deze vakopleiding bekwaam je je tot professionele bedrijfsjurist. Je gaat praktisch aan de slag met de vaardigheden die van een bedrijfsjurist worden gevraagd, zoals het beoordelen van juridische gegevens, het opstellen van contracten en het meedenken over passend privacybeleid. Tegelijkertijd verdiep en verbreed je ook je kennis van verschillende rechtsgebieden, zoals privaat- en ondernemingsrecht. Aan de hand van cases en praktijkopdrachten pas je de nieuwe kennis en vaardigheden al tijdens de studie zoveel mogelijk toe in je werk. Je wordt hierbij begeleid door ervaren bedrijfsjuristen die in de praktijk werkzaam zijn.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Vakopleiding Bedrijfsjurist

Vakgebied

Juridisch

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.