HBO Trainingsprogramma Leidinggeven aan Sales- en Accountmanagement

6 dagen - HBO-gecertificeerd

Vanaf

€ 3.466,30

Duur

6 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Boertien Vergouwen Overduin

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij je als sales- of accountmanager verdiepen in je vak, nieuwe inzichten opdoen en je vaardigheden verder professionaliseren? Dan is dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma de keuze die je ontwikkeling versnelt. Samen met bevlogen trainers ga je aan de slag met vakvaardigheden als sales- en accountmanager, waarnaast je ook leiderschap ontwikkelt. Je leert om je medewerkers effectief aan te sturen en te motiveren. Ook ontdek je nieuwe technieken voor succesvol sales- en accountmanagement. Je oefent dit met een trainingsacteur aan de hand van onze bewezen succesvolle HIP-aanpak. Door in de oefeningen je nieuwe inzichten meteen toe te passen ontwikkel je snel en blijvend je vaardigheden. Je stuurt zo je team effectiever aan, wat zorgt voor betere verkoopcijfers.

Jouw resultaat

  • Je verhoogt aantoonbaar de effectiviteit van je salesinspanningen
  • Je verbetert je communicatieve vaardigheden
  • Je voert met optimaal effect commerciële gesprekken met (potentiële) klanten
  • Je kent je sterke en zwakke punten als leidinggevende en zet je sterke punten effectief in
  • Je weet bij elke situatie de passende stijl van leidinggeven toe te passen
  • Je bent optimaal voorbereid op gesprekken die je voert in je rol als manager

Voor wie

Dit uitdagende HBO-trainingsprogramma is bijzonder geschikt voor alle salesmanagers, verkoopleiders en accountmanagers. Je wilt de verkoop stimuleren door je te verdiepen in je vak en je leidinggevende kwaliteiten verder te ontwikkelen.

Aanpak

Dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma is gericht op jouw ontwikkeling als sales- en accountprofessional en als leider. In een online intake geef jij aan wat je specifieke leerwensen zijn en op welk vlak van sales- en accountmanagementvaardigheden jij je verder wilt ontwikkelen. De trainers nemen dit mee in het programma en komen hierop terug. Je houdt zelf je ontwikkeling en vervolgstappen bij in je persoonlijk actieplan, zodat je dit daadwerkelijk gaat toepassen in je werk.

De nadruk van dit programma ligt op de verdere ontwikkeling van jou als sales- en accountmanager. Daarom ga je in 2 trainingen aan de slag met accountmanagement en leidinggeven. In de training Sales- en Accountmanagement ga je diep in op de praktijk van sales- en accountmanagement: van ‘prospecting’ via het verkoopgesprek en de offerte tot het commercieel onderhandelen. Je kent alle ins en outs en door de oefeningen kun je dit ook in de praktijk toepassen of overdragen op medewerkers. Onderdeel van deze training is de game Nightmare Competitor, een van onze serious games.

Daarnaast werk je in de training Praktisch Leidinggeven aan je managementvaardigheden. Je krijgt inzicht in jezelf en het stimuleren van medewerkers. Daarbij ontdek je de kracht van communiceren en motiveren als leidinggevende. Je geeft effectiever leiding en vergroot de resultaatgerichtheid. Met je nieuwe inzichten en vaardigheden motiveer je je medewerkers tot het behalen van optimale resultaten. Ook in deze training neem je deel aan een serious game, de Oase game.

Met dit gecertificeerde HBO-trainingsprogramma ontwikkel jij je als verkoopleider met een optimaal commercieel resultaat.

Serious game

In dit trainingsprogramma worden 2 games ingezet. Een serious game maakt je leerproces leuk, solide en effectief. Tijdens de game stap je in een fictieve uitdagende werkelijkheid, waarbij je leert door ervaren en doen.

1 klant, 1 vraag en meerdere teams. In de game Nightmare Competitor vorm je met je team je eigen organisatie. Er komt een grote aanbesteding binnen die jullie willen winnen. Jullie zetten alles op alles om dat te bereiken. Tegelijkertijd staat de concurrentie uiteraard niet stil. Durf jij de strijd aan?

Tijdens de game Oase stap je in een businesssimulatie, waarbij je de praktische onderdelen van leidinggeven gaat toepassen. In een dag doorloop je de hele gesprekscyclus van een leidinggevende, waarbij je in teams leiding geeft aan een medewerker, gespeeld door een ervaren trainingsacteur.

High Impact Performance

De impact van het trainingsprogramma wordt vergroot door te oefenen met een trainingsacteur, aan de hand van de High Impact Performance-aanpak. Dat is een veilige én resultaatgerichte trainingsmethode die ervoor zorgt dat je meer inzicht krijgt in het effect van je handelen en gedrag.

Waardering

8,4

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Trainingsprogramma Leidinggeven aan Sales- en Accountmanagement

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Boertien Vergouwen Overduin - Opleidersscore 8,4

Leiders in trainingen
Boertien Vergouwen Overduin beschikt over meer dan 40 jaar ervaring in het trainen van professionals en biedt innovatieve trainingsmethodieken met de allerhoogste return on investment. Onze missie is tweeledig: enerzijds de ontwikkeling van individuele talenten en anderzijds het optimaliseren van de performance van organisaties. Met onze trainingen haal je er alles uit wat erin zit, voor jezelf én je organisatie.