HBO Teamleider in de Zorg

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Vanaf

€ 3.726,85

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je aankomend teamleider of ambieer je een dergelijke functie? Dan is dit programma HBO Teamleider in de Zorg geschikt voor jou. Tijdens dit HBO-programma ontwikkel je vaardigheden om strategische personeelsplanningen te maken en nieuwe medewerkers aan te trekken voor openstaande functies. Daarbij ga je aan de slag met het motiveren en inspireren van medewerkers, zodat je bijdraagt aan teambuilding en effectief aanstuurt op organisatiedoelen. Met deze nieuwe kennis en kwaliteiten zet je problemen om in uitdagingen en draag je creatieve oplossingen aan voor organisatorische vraagstukken.

Doelgroep

Je bent (aankomend) teamleider of manager en wilt je leiderschapsvaardigheden verder uitbreiden op HBO-niveau.

Doel en opzet

In dit praktijkgerichte programma ontwikkel je vaardigheden om effectief leiding te geven aan een team medewerkers. Je ontwikkelt hierbij soft skills als het motiveren en inspireren van medewerkers, zodat je samenwerking stimuleert en de efficiëntie van het team versterkt. Bovendien ga je aan de slag met belangrijke personeelszaken als performancemanagement, zodat je medewerkers op de juiste wijze kunt begeleiden bij de realisatie van gestelde doelen. Aan de hand van praktijkgerichte opdrachten ontwikkel je vaardigheden om je denkvermogen om te zetten in creatieve en praktische oplossingen voor organisatorische vraagstukken. Hierbij weet je je teamleden actief te betrekken.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Teamleider in de Zorg

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.