HBO Strategie en Verandering

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 6 maanden

Vanaf

€ 3.553,35

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een veranderende omgeving vraagt ook om aanpassingen binnen je eigen organisatie. In dit programma richt je je op het succesvol implementeren van een veranderstrategie en het zorgen voor acceptatie van veranderingen bij medewerkers. Je ontwikkelt een zorgvuldige aanpak, maakt hiervoor een concreet veranderplan en zorgt dat jouw plannen duidelijk gecommuniceerd worden onder de werknemers. Daarnaast verdiep je je in groepsdynamica en het omgaan met weerstand onder je collega’s. De verbinding tussen de strategie en de wijze waarop externe marktontwikkelingen invloed hebben op keuzen die leiden tot verandering maken dit programma zeer boeiend.

Doelgroep

Je bent een leidinggevende, coördinator of projectleider. Je wilt beter voorbereid zijn op tijden van verandering en uitgroeien tot een serieuze gesprekspartner voor hoger management. Daarom wil je je op HBO-niveau verder ontwikkelen op het gebied van verandermanagement en strategisch management.

Doel en opzet

In dit programma verdiep je je in het analyseren van een organisatie en het opstellen van een strategie. Je begrijpt hoe je die strategie vertaalt naar doelstellingen en succesfactoren, om deze vervolgens succesvol te implementeren. Zijn er veranderingen binnen je organisatie? Dan ben je uitstekend in staat deze op juiste wijze te doorzien, door te voeren en je medewerkers hierin te begeleiden. Onze ervaren docenten zullen je ondersteunen bij de praktijkgerichte opdrachten waarmee je aan de slag gaat. De theorie wordt hierbij voortdurend gekoppeld aan de dagelijkse praktijk. Ook word je ondersteund met de meest actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. In deze leeromgeving vind je alle handige informatie rondom je studie en kun je communiceren met medestudenten en docenten. Deze aanpak van NCOI leidt tot een hoog slagingspercentage en weinig uitval.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Change Manager

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Strategie en Verandering

Vakgebied

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.