HBO Sporttraining en Voedingsleer

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 6 maanden

Vanaf

€ 3.353,35

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je op professionele wijze bezighouden met de begeleiding van mensen bij bewegen, sporttraining en gezond eten? Dan maak je met dit HBO-programma de juiste keuze. Het programma besteedt aandacht aan relevante aspecten gekoppeld aan inspanning en sport. Daarnaast wordt er uitgebreid ingegaan op voedingsleer. Met de praktijkgerichte aanpak van NCOI zul je merken dat je direct succesvoller wordt met training en voeding.

Doelgroep

Wil je inzicht en kennis ontwikkelen op het gebied van sport en voeding en wil je dit doen op HBO-niveau? Dan maak je met dit programma de juiste keuze.

Doel en opzet

Tijdens dit programma volg je 2 modules. Onder leiding van ervaren praktijkdocenten ga je aan de slag met diverse aspecten van beweging, sporttraining en de rol van voeding. Je ontwikkelt inzicht in de inspanning van het menselijk lichaam en krijgt zicht op verschillende trainingsmethoden. Ook ga je uitgebreid aan de slag met voedingsleer. Je verdiept je in de functies van voeding en voedingsstoffen en leert een passend voedingsadvies geven.

Het programma wordt verzorgd door docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Onder hun begeleiding werk je aan praktijkgerichte opdrachten, zodat je de theorie direct kunt toepassen in je werk. Daarnaast kun je gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze zeer moderne online leeromgeving.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Sporttraining en Voedingsleer

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.