HBO Sport en Beweging

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Vanaf

€ 4.126,85

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je interesse in de menselijke gezondheid en wil je je kennis ontwikkelen als sportinstructeur? Dan is dit programma ideaal voor jou. Onder begeleiding van ervaren docenten verdiep je je in onderwerpen als de anatomie van het menselijk lichaam en spiermetabolisme. Met je kennis van het menselijk lichaam leer je beweegprogramma's ontwikkelen en verdiep je je in de uitvoering hiervan. Hierbij ga je aan de slag met de veiligheid van sportactiviteiten en leer je eerste hulp verlenen bij sportongevallen. Middels praktijkopdrachten pas je het geleerde direct toe binnen je werk. Dat maakt dit programma uiterst actueel en boeiend.

Doelgroep

Je bent werkzaam in de gezondheidszorg, de sport- en recreatiesector, bij de overheid of in het bedrijfsleven. Je wilt je kennis en inzicht op HBO-niveau ontwikkelen op het gebied van voedingsleer, anatomie en sporttraining.

Doel en opzet

Tijdens dit programma verdiep je je in de kernelementen van sport en bewegen. Je gaat aan de slag met de onderwerpen inspanningsfysiologie, anatomie en bewegingsleer en je verdiept je in het ontwerpen en uitvoeren van beweegprogramma's. Zo ontwikkel je vaardigheden om zelf beweegprogramma's te ontwikkelen, begeleiden en evalueren. Met je kennis weet je sporters op de juiste wijze te begeleiden, zodat zij veilig sporten en zodat de kans op blessures wordt geminimaliseerd. De vakbekwame docenten helpen je bij het uitvoeren van de praktijkgerichte opdrachten, zodat je het geleerde direct kunt toepassen in je praktijk.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Sport en Beweging

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.