HBO Specificeren en Gunnen

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Vanaf

€ 1.779,85

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Duidelijk aanbesteden, met heldere specificaties en gunningscriteria, is van groot belang bij projecten in de sector B&U en GWW. De Aanbestedingswet en de Gids Proportionaliteit zijn hierbij de belangrijkste richtlijnen. Met specialisten uit het veld ga je hier praktisch mee aan de slag. Je krijgt inzicht in verschillende procedures voor aanbesteden en inschrijven. Hierbij ga je diep in op de verschillende manieren van specificeren en de daaruit voortvloeiende gunningscriteria. Door de praktijkgerichte aanpak van het programma kun je dit direct in je werk toepassen.

Doelgroep

Je werkt aan de kant van de opdrachtgever, de inschrijver of je werkt als adviseur voor een van deze partijen. Je voert daadwerkelijk onderdelen uit van het aanbestedingsproces. Je bent bijvoorbeeld een (senior) inkoper, medewerker aanbestedende diensten, tendermanager of directievoerder. Dit programma is ook zeer interessant als je werkt als contractmanager, projectmanager of -leider, of werkvoorbereider.

Doel en opzet

In dit praktijkgerichte programma ga je aan de slag met de aanbestedingswetgeving, zoals het Aanbestedingsreglement Werken. Je verdiept je in inkoopstrategieën en vertaalt dit naar het specificeren en het formuleren van gunningscriteria. Ook ga je diep in op planning, financiën en risicobeheersing.

Er is veel tijd om tijdens de bijeenkomsten eigen casuïstiek in te brengen. Je kunt dus direct aan de slag met je persoonlijke leervragen en dit vertalen naar effectiviteit in je praktijk. Het programma wordt gegeven door vakspecialisten met veel werkervaring. Zij delen op een boeiende manier hun kennis en ervaring, zodat je op de hoogte bent van de aanbestedingswetgeving en de praktische toepassing ervan.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Specificeren en Gunnen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.