HBO Psychologie en Organisatie

Verdiepend en praktijkgericht HBO-programma - 1 jaar

Vanaf

€ 4.426,85

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dit programma biedt je inzicht in de kern van organisatiepsychologie. Je verdiept je in arbeids- en gezondheidspsychologie, wat je direct in de praktijk leert toepassen door dit te combineren met HRM-aspecten als veranderprocessen, verzuimtrajecten, cultuur en organisatiegedrag. Je leert hoe je moet omgaan met praktijksituaties en verdiept je daarnaast onder meer in culturele diversiteit binnen de organisatie. Dit is bijzonder waardevol voor je organisatie en maakt je dan ook direct succesvol.

Doelgroep

Je wilt je op hoog niveau verdiepen in de essentiële kern van organisatiepsychologie. Je wilt dit doen in een aantrekkelijk programma met een focus op de praktijk.

Doel en opzet

In dit programma ontwikkel je op hoog niveau de kennis, het inzicht en de vaardigheden om met succes te kunnen omgaan met situaties als ziekteverzuim, grote verandertrajecten, weerstand en personeelsontwikkeling. Na afloop weet je dat keuzen weerstand bij medewerkers kunnen oproepen en ben je in staat dit te voorkomen of hier constructief een oplossing voor te zoeken.

Tijdens het programma word je begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. De opzet met cases en praktijkvoorbeelden maakt dit programma zeer boeiend, omdat je de opgedane kennis direct in praktijk brengt. Ook heb je gedurende het programma de beschikking over de meest actuele literatuur en onze zeer moderne online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Psychologie en Organisatie

Vakgebied

Psychologie

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.