HBO Psychosociale Basiskennis (SNRO)

Certificering voor complementaire zorg - 6 maanden of 1 jaar

Vanaf

€ 4.273,35

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je als coach of therapeut in aanmerking blijven komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar? Dan is dit het programma voor jou. Sinds 1 januari 2017 vergoeden de zorgverzekeraars de complementaire psychosociale zorg alleen nog als je het diploma HBO Psychosociale Basiskennis in je bezit hebt. Na afronding van dit programma kun je je inschrijven in het door zorgverzekeraars erkende register van SNRO.

Erkende kwaliteit

Het programma staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die aan HBO-programma’s worden gesteld. Je bent dus verzekerd van kwaliteit.

Resultaat

  • Je hebt inzicht in preventie binnen de gezondheidszorg
  • Je hebt essentiële medische en gespreksvaardigheden ontwikkeld
  • Je hebt kennis van fundamentele thema’s op het gebied van psychologie en psychopathologie
  • Je hebt inzicht in psychische stoornissen en behandelingen

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor (aankomend) therapeuten of coaches in de gezondheidszorg die zich verder willen bekwamen op het gebied van psychosociale basiskennis. Je hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. We gaan uit van minimaal HBO-werk- en -denkniveau.

Aanpak

Na afloop van dit programma beschik je over fundamentele psychosociale kennis. Je krijgt inzicht in preventie binnen de gezondheidszorg. Daarnaast ontwikkel je essentiële medische en gespreksvaardigheden. Pro Education maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een zeer moderne leeromgeving. Ook kun je via de online leeromgeving met je docent en medecursisten communiceren. De studiebelasting is ongeveer 8-12 uur per bijeenkomst.

Professionals

In elk programma is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Zij blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Daarnaast dagen zij je met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien je van tips, interessante oefeningen en links.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Psychosociale Basiskennis (SNRO)

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.