HBO-programma Sales- en Marketingmanagement

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NTI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

admission

Heb ik een vooropleiding nodig?


Voor het korte hbo-programma Sales- en Marketingmanagement heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel even rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!


Heb je vragen over het volgen van een hbo-programma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

graduation

Hoe rond ik de opleiding af?


Je sluit het korte hbo-programma Sales- en Marketingmanagement succesvol af met 3 papers.

Erkend certificaat


Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een erkend certificaat van Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. 

Kan ik doorstuderen?


Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan ben je direct toelaatbaar tot de HBO Bachelors Human Resource Management en Bedrijfskunde MER van Hogeschool NTI. Je ontvangt dan gegarandeerd vrijstelling voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelors.

Examenkosten voor het


De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 50,00 per maand.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

program guide

Het studieprogramma


In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

HBO-programma Sales- en marketingmanagement 7260

Bij deze opleiding kun je 24 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:


Studieprogramma


Inleidende fase

 • Organisatie en Management (8 EC)

  De module begint met een stevige basiskennis over strategie, organisatiekunde, bedrijfsprocessen, finance en internationalisering. Je krijgt inzicht in de werking van organisaties en maakt kennis met belangrijke bedrijfskundige onderzoeksmethoden. Vervolgens pas je de kennis toe met een onderzoek of analyse en schrijf je hierover een paper.

 • Sales- en accountmanagement (8 EC)
 • Strategische marketing (8 EC)
 • Startmodule (0 EC)

  Je start je opleiding met de Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd.

Wat leer ik?


Hoe manage ik een sales- of marketingafdeling? Hoe laat ik verschillende afdelingen binnen een bedrijf samenwerken om de klant tevreden te stellen en de optimale winst te behalen? Hoe analyseer ik de markt en schat ik in welke afzetgebieden ik aanboor? En hoe benader ik klanten en bouw ik duurzame relaties op? Deze korte opleiding Sales- en Marketingmanagement geeft jou antwoord op deze vragen én meer. Een paar onderwerpen die de revue passeren zijn:

 • Marketingstrategie
 • Accountmanagement
 • Account- en salesplan
 • Strategisch management
 • Operationeel management

Inclusief 2 webinars en 2 praktijkbijeenkomsten


Tijdens dit korte hbo-programma volg jij 2 webinars en 2 praktijkbijeenkomsten. Een praktijkbijeenkomst is een klassikale les waarin je medestudenten ontmoet en les krijgt van een expert uit het werkveld. Je kunt zelf plannen wanneer je hierbij aanwezig wilt zijn. Webinars zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden.

Online leeromgeving


Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur


Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding


"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Wil je je inschrijven?

Neem voor de actuele planning contact op met onze opleidingsadviseur en doe een voorlopige inschrijving via het formulier. Zij komen zo snel mogelijk bij je terug om de mogelijkheden te bespreken.
 
Voorlopig inschrijven
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

HBO-programma Sales- en Marketingmanagement

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI
Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier. Kies uit ruim 850 opleidingen: van korte cursus tot masteropleiding. Ervaar het nieuwe studeren van NTI en haal dat erkend diploma.