HBO Opleidingskunde

Maak je didactische werkvormen en vaardigheden eigen - 1 jaar

Vanaf

€ 4.391,85

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het leven lang leren wordt steeds belangrijker in de samenleving. Zowel voor organisaties als voor medewerkers. Opleidingen bieden de studenten en werkgevers de mogelijkheid om flexibel te blijven, gegevens vanuit nieuwe standpunten te belichten, de kwaliteit te verhogen en de loopbaan te wijzigen. In dit praktijkgerichte programma HBO Opleidingskunde maak je kennis met het voeren van een effectief opleidingsbeleid en ontwikkel je inzicht in moderne leerstrategieën. Je gaat aan de slag met het ontwerpen van opleidingsprogramma’s en leert interactieve werkvormen toepassen. Door jouw kennis van didactische werkvormen en vaardigheden weet je hoe jij de theorie op iedere medewerker kunt overbrengen.

Doelgroep

Ben je werkzaam in het interessante veld van bedrijfsopleidingen of heb je de ambitie je daar verder in te ontwikkelen? Of wil je meer inzicht krijgen in de manieren waarop je je medewerker succesvol kunt opleiden? Dan is dit programma HBO Opleidingskunde ideaal voor jou.

Doel en opzet

In dit praktijkgerichte programma HBO Opleidingskunde ontdek je wat er nodig is om succesvol op te leiden binnen je organisatie. Je kijkt daarbij onder meer naar de ontwikkeling van jouw organisatie en de aanwezige opleidingsbehoefte. Je verdiept je in leerstrategieën, leerstijlen en werkvormen en ontdekt hoe je je opleiding of training aanpast aan het leergedrag van de volwassen werknemer. We zijn ervan overtuigd dat je je nieuwe kennis en vaardigheden het beste eigen maakt door ze toe te passen. Daarom oefen je in presentaties en rollenspelen met het toepassen van didactische vaardigheden. Hierdoor ben jij uitstekend voorbereid op het verzorgen van bedrijfsopleidingen.

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten en onderwijskundigen. Zij koppelen de theorie direct aan de praktijk met praktische opdrachten, cases en praktijksituaties. Ook kun je tijdens de studie gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn:

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Opleidingskunde

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.