HBO Medische Basiskennis

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Vanaf

€ 1.979,85

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je in korte tijd je medische basiskennis op HBO-niveau ontwikkelen? In dit programma staat het functioneren van het menselijk lichaam centraal. In de praktische bijeenkomsten leer je de basis van celbiologie, pathologie, immunologie, fysiologie en de basis van geneeskunde en verzorging kennen. Je krijgt zicht op de ligging en (samen)werking van de verschillende orgaansystemen van de mens en bekijkt daarbij de celdeling en de werking van verschillende weefseltypen. Hierbij verdiep je je ook in het ontstaan van en de preventiemogelijkheden voor infectieziekten. Ook maak je in dit programma direct een koppeling tussen theorie en praktijk.

Doelgroep

Je bent medewerker in de gezondheidszorg en je wilt je verder bekwamen op het gebied van medische kennis en de oorzaken en achtergronden van ziekten en gezondheidsproblemen.

Doel en opzet

Tijdens het programma word je begeleid door ervaren docenten die zelf werkzaam zijn in de praktijk. We maken gebruik van de meest actuele literatuur en je hebt toegang tot onze moderne online leeromgeving. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt om je studie succesvol af te ronden. Ook kun je via de online leeromgeving communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Medische Basiskennis

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.