HBO Medische Basiskennis (SNRO)

Certificering voor complementaire zorg - 6 maanden of 1 jaar

Vanaf

€ 4.382,35

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit praktijkgerichte programma ontwikkel je een brede basis van medische kennis. Zo leer je over algemene gezondheidszorg, farmacologie en pathologie. Ook komen celbiologie en levensfaseontwikkeling uitgebreid aan bod. Aan de hand van concrete opdrachten ontwikkel je niet alleen actuele en evidence-based medische kennis, maar leer je ook met een klinische blik te kijken naar zorgvragers. Na afronding van dit HBO-programma ontvang je het door SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) geaccrediteerde diploma HBO Medische Basiskennis (SNRO).

Erkende kwaliteit

Het programma staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die SNRO stelt aan deze studie. Je bent dus verzekerd van kwaliteit.

Resultaat

  • Je hebt inzicht in preventie binnen de gezondheidszorg
  • Je hebt essentiële medische en gespreksvaardigheden ontwikkeld
  • Je hebt kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor (aankomend) therapeuten of coaches in de gezondheidszorg die zich verder willen bekwamen op het gebied van medische basiskennis. Je hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. We gaan uit van minimaal HBO-werk- en -denkniveau.

Aanpak

Na afloop van dit programma heb je fundamentele medische kennis ontwikkeld. Je ontwikkelt essentiële medische en gespreksvaardigheden. Daarnaast verdiep je je in de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens.

Pro Education maakt gebruik van de meest actuele literatuur. Je hebt toegang tot een leeromgeving waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt voor de studie. Ook kun je via de online leeromgeving met je docent en medecursisten communiceren. Het programma is grotendeels via e-learning te volgen. De studiebelasting is ongeveer 8-12 uur per bijeenkomst.

Professionals

In elk programma is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Zij blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Daarnaast dagen zij je met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Medische Basiskennis (SNRO)

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.