HBO Medische Basiskennis (SNRO) - 1 jaar

Certificering voor complementaire zorg

Vanaf

€ 4.382,35

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit praktijkgerichte programma ontwikkelt u een brede basis van medische kennis. Zo leert u over algemene gezondheidszorg, farmacologie en pathologie. Ook komen celbiologie en levensfaseontwikkeling uitgebreid aan bod. Aan de hand van concrete opdrachten ontwikkelt u niet alleen actuele en evidence-based medische kennis, maar leert u ook met een klinische blik te kijken naar zorgvragers. Na afronding van dit HBO-programma ontvangt u het door SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) geaccrediteerde diploma HBO Medische Basiskennis (SNRO).

Erkende kwaliteit

Het programma staat onder toezicht van een onafhankelijke werkveldcommissie en is volledig ontworpen vanuit de kwaliteitseisen die SNRO stelt aan deze studie. U bent dus verzekerd van kwaliteit.

Resultaat

  • U heeft inzicht in preventie binnen de gezondheidszorg
  • U heeft essentiële medische en gespreksvaardigheden ontwikkeld
  • U heeft kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens

Doelgroep

Het programma is bedoeld voor (aankomend) therapeuten of coaches in de gezondheidszorg die zich verder willen bekwamen op het gebied van medische basiskennis. U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. We gaan uit van minimaal HBO-werk- en -denkniveau.

Aanpak

Na afloop van dit programma heeft u fundamentele medische kennis ontwikkeld. U ontwikkelt essentiële medische en gespreksvaardigheden. Daarnaast verdiept u zich in de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens.

Pro Education maakt gebruik van de meest actuele literatuur. U heeft toegang tot een leeromgeving waarin u alle informatie vindt die u nodig heeft voor de studie. Ook kunt u via de online leeromgeving met uw docent en medecursisten communiceren. Het programma is grotendeels via e-learning te volgen. De studiebelasting is ongeveer 8-12 uur per bijeenkomst.

Professionals

In elk programma is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Zij blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Daarnaast dagen zij u met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken.

Diploma

U rondt de modules Medische basiskennis en Anatomie, fysiologie en pathologie af met een digitaal examen. De overige modules sluit u af met een praktijkgerichte opdracht. Behaalt u voor alles een voldoende beoordeling, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Medische Basiskennis (SNRO)’ van Pro Education.

 

HBO Medische Basiskennis (SNRO) - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.