HBO Mechanica

Praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Vanaf

€ 3.453,35

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je ontwikkelen op het gebied van toegepaste dynamica en sterkteleer? Dan is het programma HBO Mechanica geschikt voor jou. In korte tijd krijg je praktische kennis en vaardigheden op het gebied van mechanica binnen het vakgebied van de werktuigbouwkunde aangereikt. Je gaat aan de slag met sterkteleer, evenwicht, torsie, beweging, versnellingen en krachten. Na dit programma heb je inzicht in het gedrag van puntmassa’s en mechanische eigenschappen van materialen. Het diploma kan later mogelijk vrijstelling opleveren in de volledige NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Werktuigbouwkunde.

Doelgroep

Je wilt je op HBO-niveau verdiepen in toegepaste dynamica en sterkteleer.

Doel en opzet

Met dit HBO-programma verdiep je je op het gebied van werktuigbouwkunde. Je kijkt naar sterkteleer en dynamica en puntmassa. Je leert over absolute en relatieve beweging, krachten en versnellingen. Daarnaast komen axiale belasting en krachtenevenwicht aan de orde. Tot slot verdiep je je in de mechanische eigenschappen van materialen. De praktijkgerichte aanpak maakt dat je de theorie direct in de praktijk kunt toepassen.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel is het van belang dat je bij technische opleidingen op HBO-niveau beschikt over wiskundige basiskennis.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

 

HBO Mechanica

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.