HBO Manager Kinderopvang

Voorbereiding op je volgende stap als manager in de kinderopvang - 1 jaar

Vanaf

€ 3.753,35

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je de ambitie om manager te worden bij een kinderopvang of gastouderbureau? Dan ontwikkel je in dit programma uitgebreide kennis van management en leidinggeven binnen deze branche. Je gaat aan de slag met het onderzoeken van de interne en externe omgeving van de kinderopvang, bekijkt welke externe invloeden effect hebben op de organisatie en stelt een beleid op om hierop in te spelen. Je leert hoe je de kwaliteitsprocessen binnen de organisatie kunt onderzoeken en krijgt zicht op de mogelijkheden om deze processen te verscherpen en verbeteren. Daarnaast ontwikkel je leiderschapsvaardigheden waarmee je medewerkers effectief aanstuurt en motiveert.

Doelgroep

Je bent (aankomend) manager, teamleider of coördinator in de kinderopvang. Je werkt bijvoorbeeld bij een kinderopvangorganisatie of kindcentrum of je geeft direct leiding aan een kinderopvangvestiging als bijvoorbeeld locatieleider.

Doel en opzet

In dit programma ga je met behulp van deskundige docenten en actuele literatuur aan de slag met kernthema’s op het gebied van kinderopvang en management. Het doel van dit programma is dat je kennis en managementvaardigheden ontwikkelt met betrekking tot kinderopvang die je meteen kunt koppelen aan je eigen werkpraktijk. Je gaat onder meer aan de slag met de versterking van je managementvaardigheden en leert je managementstrategie aanpassen aan externe invloeden. Je verdiept je in coaching en teambuilding, zodat je de effectiviteit van je team kunt vergroten. Ook krijg je zicht op de financieringsstructuur.

Gedurende het programma maak je aan de hand van gerichte opdrachten telkens de koppeling met de praktijk. Dat levert een efficiënte en inspirerende leersituatie op. Zo ben je direct succesvoller in je werk als manager in de kinderopvang.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Pedagogisch Medewerker

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Manager Kinderopvang

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.