HBO Management

Praktijkgericht HBO-programma - 1 jaar

Vanaf

€ 5.957,35

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

ISBW

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je manager op middenkaderniveau of werk je in een andere leidinggevende of coördinerende functie? Dan is dit programma interessant voor je. Deze complete HBO Management geeft je de handvatten om je managementkennis en -vaardigheden sterk te ontwikkelen. Je gaat aan de slag met onderwerpen die je als middle manager direct kunt toepassen in jouw dagelijkse praktijk. Je wordt dan ook meteen effectiever in je rol als middle manager. Daarnaast leer je omgaan met veranderingen en behandelen we HR-aspecten die je helpen om beter leiding te geven aan een team. Je leert dit allemaal met de praktijkgerichte ISBW Action Learning Methode. Deze HBO Management van ISBW levert mogelijk vrijstelling op in de HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Management van ISBW. Na afronding van dit programma is het mogelijk om door te studeren voor een officieel Bachelorgetuigschrift.

Jouw resultaat

  • Je hebt inzicht in management, organisatie en beleid en kunt de doelstellingen van het hoger management effectief overbrengen naar de werkvloer
  • Je kunt effectief leidinggeven aan een team waarbij je plant welke werkzaamheden door wie op welk moment uitgevoerd worden
  • Je begrijpt de gevolgen van veranderingen voor de werkzaamheden van individuele medewerkers en kunt hen deze uitleggen
  • Je motiveert en begeleidt medewerkers en speelt in op hun individuele krachten

Doelgroep

Je wilt of hebt een leidinggevende of coördinerende functie op middenkaderniveau waarbij je een rol hebt bij het behalen van bedrijfsdoelstellingen. Je wilt graag je huidige kennis en managementvaardigheden verbeteren op HBO-niveau. Je hoeft niet te voldoen aan bepaalde vooropleidingseisen.

De ISBW Action Learning Methode

Met de ISBW Action Learning Methode leer je kennis direct in de praktijk toepassen. Doordat je kennis en vaardigheden uit het programma meteen koppelt aan voorbeelden en situaties uit je (werk)omgeving heeft het programma direct toegevoegde waarde. Je leert dus vandaag wat je morgen al kunt toepassen in jouw praktijk. Daarbij zijn jouw persoonlijke leerpunten belangrijk, zowel in wat je aan kennis wilt opdoen, maar ook wat je aan vaardigheden wilt ontwikkelen. Je rondt modules af met opdrachten, waarmee je zelf actief aan de slag gaat in je eigen praktijk. Zo behaal je meteen concrete leerresultaten die direct voordeel bieden voor jou en je organisatie.

Voorbereiding

Je dient rekening te houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Docenten uit de praktijk

De ISBW-programma's worden verzorgd door docenten die zelf succesvol zijn in de praktijk. Zij verduidelijken de theorie met hun eigen ervaringen. Dat maakt de lessen niet alleen praktisch, maar ook inspirerend en plezierig. Daarnaast weten zij steeds precies wat zich in het actuele werkveld afspeelt en wat je moet leren om te groeien in je werk. Tijdens de lessen is er volop ruimte om aandacht te besteden aan jouw persoonlijke leerdoelen.

Studiemateriaal

We maken gebruik van actuele literatuur die aansluit bij onze Action Learning Methode. Daarnaast heb je tijdens het programma ook toegang tot onze online leeromgeving. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om eenvoudig en resultaatgericht te studeren. Ook kun je via de online leeromgeving direct communiceren met je docent en medestudenten.

Waarom een HBO-programma bij ISBW

  • Je werkt op HBO-niveau in een afgerond en zelfstandig te volgen HBO-programma
  • Je leert vandaag wat je morgen kunt toepassen
  • Jouw persoonlijke context en leervragen staan centraal
  • Je werkt praktijkgericht met de bewezen ISBW Action Learning Aanpak (ALP©-methode)
  • Je krijgt les van ervaren docenten uit de praktijk
  • Je ontvangt een HBO-diploma dat mogelijk vrijstelling geeft in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Management

Vakgebied

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

ISBW - Opleidersscore 7,8

Vandaag voor morgen
ISBW is hét opleidingsinstituut voor werkenden op het gebied van management, bedrijfskunde, marketing, sales en HRM. Hier vind je meer dan 200 praktijkgerichte opleidingen en trainingen, zowel op MBO-, HBO- als Post HBO-niveau. In alle lesprogramma’s koppelt ISBW actuele bedrijfswetenschappelijke theorieën en vaardigheden aan sociale inzichten en persoonlijke effectiviteit. Zo haal je uiteindelijk het meeste uit je opleiding.