HBO Management in Zorg en Welzijn

Fase 1 van de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Management in de Zorg - 1 of 2 jaar

Vanaf

€ 6.497,35

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je een managementprogramma volgen dat zich puur en alleen richt op zorg en welzijn? Dan is HBO Management in Zorg en Welzijn een geschikte keuze voor jou. In dit programma draait het niet alleen om het managen van de zorgvloer, maar ook om het vergaren van kennis van personeelsmanagement en organisatiekunde. Je krijgt de bouwstenen aangereikt voor een succesvolle zorgorganisatie en ontwikkelt de kennis en vaardigheden om deze organisatie effectief te begeleiden. Onze docenten met jarenlange praktijkervaring helpen je inzicht te verwerven in de belangrijkste aspecten van management in de zorg. Denk hierbij aan kwaliteitszorg, organisatiegedrag en financieel management.

Propedeuse HBO Bachelor

Dit programma maakt deel uit van de HBO Bachelor Management in de Zorg. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijkwaardige onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met dit HBO-programma meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Ook hiervoor dien je toelaatbaar te zijn tot de Bachelor. Als je in aanmerking wilt komen voor deze mogelijkheid, kruis dan Propedeuse aan bij je aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Waarom NCOI?

  • Uitstekend te combineren met werk en privé
  • Inspirerende topdocenten uit de praktijk
  • Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en je praktijk
  • Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
  • Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
  • Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland

Doelgroep

HBO Management in Zorg en Welzijn is bedoeld voor (toekomstige) operationeel leidinggevenden die werkzaam zijn in een algemeen, academisch of categoraal ziekenhuis, een instelling voor gehandicapten, verpleeg- en verzorgingshuis, de psychiatrie of de thuiszorg.

Doel en opzet

In dit programma krijg je zicht op de juiste inrichting van een organisatie in de gezondheidszorg en het belang van een cliëntgerichte instelling. Je leert het gedrag van medewerkers begrijpen en ontdekt hoe je hun prestaties kunt beïnvloeden. Ook ga je aan de slag met het versterken van je leiderschapsvaardigheden om medewerkers te motiveren, maar ook om werkprocessen binnen de organisatie aan te sturen. Daarbij beoordeel je de effectiviteit en efficiency van deze processen en bekijk je hoe je deze zo nodig kunt verbeteren.

Gedurende het programma word je ondersteund met actuele literatuur en onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Manager in de Zorg

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Management in Zorg en Welzijn

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.