HBO Logistiek Management

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Vanaf

€ 4.326,85

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Logistiek ontwikkelt zich razendsnel door IT en slimme innovaties. Hierdoor is er een grote behoefte aan hoogopgeleide professionals die logistieke processen efficiënter kunnen inrichten. In de HBO Logistiek Management verdiep je je in de kernonderwerpen van het vakgebied, zodat je je deze vaardigheden volledig eigen maakt. Je gaat aan de slag met supply chain management en ketenregie en -optimalisatie. Daarbij werk je aan praktijkgerichte opdrachten, zodat je het geleerde meteen uitvoert op je werkplek. Je kunt dan ook direct resultaat verwachten, zowel voor jezelf als je organisatie.

Doelgroep

Ben je werkzaam binnen de logistiek of (aankomend) manager en wil je je kennis en vaardigheden uitbreiden? Dan is dit praktijkgerichte programma ideaal voor je. Als je een logistieke functie op HBO-niveau ambieert, is dit programma ook bijzonder geschikt. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

Je krijgt in dit programma een overzicht van alle aspecten van logistiek management. Je leert bijvoorbeeld de perfecte balans tussen klant en kosten bereiken, markteisen te vertalen naar logistieke wensen en je verdiept je in logistieke verbeterprocessen. Hierbij ga je aan de slag met de inrichting van de supply chain. Je doorloopt het proces van productie tot de daadwerkelijke levering van het product en onderzoekt mogelijkheden tot kostenbesparing. Hierbij kun je big data analyseren en inzetten om processen te ondersteunen en verbeteren. De modules rond je af met praktijkgerichte opdrachten. Tijdens je studie kun je gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze zeer moderne online leeromgeving.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Logistiek Management

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.