HBO Leergang Psychologie en Coaching

Verdiepend en praktijkgericht HBO-programma - 2 jaar

Vanaf

€ 6.238,85

Duur

24 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wat maakt een goede coach? Door middel van zelfinzicht leer je wat jij als coach meebrengt en hoe je dit voor anderen kunt inzetten. Gedegen psychologische kennis helpt bij het onderbouwen van het coachingstraject. Dit programma wordt op uitstekend niveau verzorgd en is zeer praktisch gericht op coachingsvaardigheden die je direct in de praktijk kunt toepassen. Met het diploma van deze leergang kun je mogelijk vrijstelling krijgen voor een groot deel van de volledige NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Organisatiepsychologie of de HBO Bachelor Toegepaste Psychologie van Hogeschool NCOI.

Doelgroep

Je wilt je als coach op HBO-niveau verdiepen in psychologie en de praktische toepassing daarvan binnen je coachingstrajecten.

Doel en opzet

In dit programma ga je onder leiding van deskundige en zeer ervaren praktijkdocenten aan de slag met de kern van psychologie en professionele coaching. Je leert het gedrag van mensen beter begrijpen, maar krijgt ook diepgaand inzicht in je eigen persoonlijke groei en ontwikkeling. Ook ontwikkel je professionele coachingsvaardigheden. Je leert en ontwikkelt deze aan de hand van meerdere subonderwerpen. Zo behandel je bijvoorbeeld de aspecten van psychologische ontwikkeling, persoonlijkheid en motivatie, sociaalpsychologische processen en perceptie en zelfbeeld. Daarnaast kijk je naar agressief gedrag, wordt de psychologie van persoonlijkheidsontwikkeling behandeld en kijk je naar de rol van een coach.

De praktijk- en ontwikkelingsgerichte aanpak maakt deze opleiding zeer boeiend. Bovendien maken wij altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Ook heb je tijdens de opleiding toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Hierin vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Leergang Psychologie en Coaching

Vakgebied

Psychologie

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.