HBO Leergang Elektrotechniek

Fase 1 en 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Elektrotechniek - 2 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze leergang biedt je een integraal programma op het gebied van elektrotechniek. Alle essentiële onderwerpen komen aan bod. Na afloop heb je dan ook een compleet overzicht van alle belangrijke onderwerpen, waarbij theorie en praktijk steeds worden gecombineerd. Daarbij kun je je in de tweede fase specialiseren in relevante onderwerpen van elektrotechniek: mechatronica, energievoorziening of projectmanagement. Een bijzonder waardevol programma, dat ook nog eens uit de eerste 2 fases van de officieel geaccrediteerde HBO Bachelor Elektrotechniek van NCOI bestaat. Na afronding ben je dan ook al halverwege een officieel HBO Bachelorgetuigschrift en kun je makkelijk met vrijstelling starten in de Bachelor.

Propedeuse HBO Bachelor

Het programma HBO Leergang Elektrotechniek maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Elektrotechniek van NCOI. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met deze opleiding HBO Leergang Elektrotechniek meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij je aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van NCOI kunnen je opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Doelgroep

Je wilt je gedegen ontwikkelen op het gebied van elektrotechniek in een praktijkgericht programma. Je wilt een grote stap maken richting een HBO Bachelorgetuigschrift Elektrotechniek.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel is bij technische opleidingen op HBO-niveau een elektronische basis en voorkennis van wiskunde belangrijk.

Doel en opzet

In dit programma volg je 2 fases. De eerste fase bestaat uit 6 modules. Je ontwikkelt in deze fase een brede basis van kennis en vaardigheden op het gebied van elektrotechniek. Diverse aspecten komen aan de orde, zoals analoge, digitale, energie- en regeltechniek. In de tweede fase specialiseer je je in mechatronica, energievoorziening of projectmanagement. Dit zijn zeer relevante onderwerpen, waarmee je een mooie extra dimensie aan je studie toevoegt. Verder ga je in deze fase in op regeltechniek, systeembeheersing, productietechnologie, procesinrichting en requirementsanalyse. Je weet wat stakeholders en gebruikers willen en hoe je dat realiseert.

Tijdens de bijeenkomsten werk je aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Je rondt beide fases af met een eindopdracht waarin je het geleerde integraal toepast. Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens je studie heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Omdat dit programma deel uitmaakt van de HBO Bacheloropleiding Elektrotechniek van Hogeschool NCOI, ben je verzekerd van uitstekende en actuele kwaliteit die onder toezicht staat van de NVAO.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Servicemodule

Wil je de benodigde kennis en vaardigheden van stroom, spanning en natuurkundige aspecten opdoen? In de Servicemodule Elektrotechniek ontwikkel je de elektrotechnische basiskennis die je nodig hebt. Je doet dit aan de hand van duidelijke oefeningen in een aantal bijeenkomsten. Wij bekijken bij je inschrijving of het voor jou van belang is om deel te nemen aan deze servicemodule.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Dit programma bestaat uit 2 fases:

Fase 1

Analoge techniek
Digitale techniek
Energietechniek
Telecommunicatietechniek
Technische bedrijfskunde
Adviseren voor technici

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

Fase 2

Keuzeprogramma HBO Leergang Elektrotechniek:

  • Mechatronica
  • Energievoorziening
  • Agile Project ManagementTM
  • Smart Industry

Regeltechniek

Productietechnologie

Requirementsanalyse

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

Diploma

De modules Telecommunicatietechniek, Analoge techniek, Energietechniek, Digitale techniek en Requirementsanalyse worden afgerond met een schriftelijk examen. De overige modules rond je af met een praktijkgerichte opdracht. De afronding van de modules in je gekozen specialisatie kunnen hiervan afwijken. Heb je voor alles een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het diploma ‘HBO Leergang Elektrotechniek’ van Hogeschool NCOI. Je hebt met dit programma aangetoond dat je de eerste 2 fases van de HBO Bachelor beheerst en daarmee kun je instromen naar de derde fase van de HBO Bachelor. Hiermee verkort je de route naar HBO Bachelor aanzienlijk.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 2 jaar
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Totaalprijs

Dagopleiding: € 12.895,-

Avondopleiding: € 12.391,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 6.290,-

Studiemateriaal: € 1.800,-

Examenkosten: € 2.340,-

Eindopdracht: € 700,-

Propedeuseprogramma: € 750,- (optioneel)

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten dag: € 900,-

Arrangementskosten avond: € 396,-

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt het programma ook in 2, 8 of 24 termijnen betalen.

HBO Leergang Elektrotechniek

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.