HBO Klassenmanagement en Leerlingbegeleiding

Onderdeel van NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen - 6 maanden

Vanaf

€ 3.325,29

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vind je het niet alleen belangrijk om leerlingen je vak bij te brengen, maar hen ook te begeleiden bij hun (persoonlijke) ontwikkeling? In dit boeiende en praktische HBO-programma leer je hoe je leerlingen op succesvolle en motiverende wijze naar een hoger niveau begeleidt. Je krijgt inzicht in groepsprocessen en adolescentenpsychologie en je leert omgaan met conflicten. Zo beschik je over de juiste tools om goed voorbereid en overtuigend je klas te kunnen managen.

Doelgroep

Je bent werkzaam in het voortgezet of beroepsonderwijs. Je wilt meer leren op het gebied van klassenmanagement en begeleiding van leerlingen.

Doel en opzet

In dit praktische programma ontwikkel je belangrijke kennis en vaardigheden die je nodig hebt om goed voor de klas te staan. Je verdiept je in de ontwikkeling die jongeren doormaken, leert hoe je hen motiveert en ontwikkelt de vaardigheden om effectief te communiceren met deze doelgroep. Daarnaast leer je omgaan met groepsdynamica en ga je aan de slag om verschillende aspecten van klassenmanagement op diverse niveaus toe te passen, zodat je het leerproces van leerlingen effectief kunt ondersteunen.

Het programma wordt verzorgd door ervaren professionals uit de praktijk. Zij wisselen theorie en praktijk in hoog tempo af. Verschillende oefeningen en werkvormen worden ingezet om je kennis en vaardigheid op het gebied van klassenmanagement en groepsdynamica sterk te ontwikkelen. Ook kun je gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. Hier vind je alle relevante informatie rondom je studie.

Stage

Ben je niet werkzaam in het onderwijs? Dan is het nodig om een onderwijsinstelling in je omgeving te benaderen, zodat je een geschikte praktijksituatie hebt waarin je de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Klassenmanagement en Leerlingbegeleiding

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.