HBO Kindertherapeut

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Vanaf

€ 4.326,85

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als kindertherapeut bied je oplossingsgerichte ondersteuning bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand. Tijdens dit boeiende programma ga je aan de slag met de kernonderwerpen die bij kindertherapie van belang zijn. Hiermee ben je in staat om op verantwoorde en succesvolle wijze kinderen en jongeren, maar ook hun ouders of verzorgers, te begeleiden. Door de praktijkgerichte aanpak van NCOI zul je direct de voordelen van dit programma merken.

Doelgroep

Je wilt de vaardigheden die voor kindertherapie van essentieel belang zijn extra ontwikkelen. Je wilt dit vanuit persoonlijke interesse of omdat je in je vak te maken krijgt met kinderen.

Doel en opzet

Tijdens dit programma behandelen de docenten de essentiële thema’s uit de vakgebieden van gedragspsychologie en kindertherapie. Het programma wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Je werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases en groepsopdrachten. Daarbij koppel je, waar mogelijk, de opdrachten en cases uit het programma direct aan je eigen werkomgeving. NCOI werkt met de meest actuele literatuur en beschikt over een online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kun je via deze leeromgeving communiceren met je medestudenten en docent.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 6-8 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Kindertherapeut

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.