HBO Inleiding Recht

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Vanaf

€ 1.779,85

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je te maken met het Nederlands rechtssysteem? Wil je meer begrijpen over de gerechtelijke situatie(s) waarmee je te maken hebt? En wil je kunnen meepraten over diverse juridische onderwerpen? Dan is de HBO Inleiding Recht iets voor jou. Je verdiept je in de basis van het Nederlands recht en raakt bekend met juridische terminologie. Door de kennis die je in dit programma opdoet, weet je de juiste vragen te stellen aan betrokkenen of specialisten. Ook weet je welke juridische mogelijkheden je kunt benutten. Het programma biedt de mogelijkheid om door te groeien op het gebied van rechten of sociaal juridische dienstverlening.

Doelgroep

Je hebt een grote interesse in wet- en regelgeving. Je werkt bijvoorbeeld op de juridische afdeling van een bedrijf, gemeente of non-profitorganisatie of wilt hier gaan werken. Je wilt je graag verder ontwikkelen op HBO-niveau.

Doel en opzet

Na afloop van dit programma heb je kennis van en inzicht in de meest gangbare juridische aspecten. Ervaren en deskundige docenten geven je een duidelijk beeld van juridische conflicten, het juridische basisproces en de verschillende soorten rechten. Daarnaast leer je omgaan met een wettenbundel.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Inleiding Recht

Vakgebied

Juridisch

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.