HBO HR-learning & Development en Business Performance

Benut het leervermogen en de performance van medewerkers - 6 maanden

Vanaf

€ 2.875,65

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

ISBW

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In een steeds sneller veranderende omgeving moeten bedrijven zich blijven ontwikkelen om op de actualiteit te blijven inspelen. Wendbare en breed inzetbare medewerkers zijn hierbij een belangrijke sleutel. Wil jij weten hoe HR-development kan worden ingezet om organisatiegroei te bewerkstelligen? ISBW biedt je een zeer praktijkgericht programma waarin alle onderwerpen aan bod komen die je in de praktijk nodig hebt. Onze zeer ervaren praktijkdocenten leiden je op met behulp van de ISBW Action Learning Methode. Zo kun je alle leerstof direct toepassen in je eigen werkomgeving.

HBO Bachelor

Wil je verder studeren richting een erkende Bacheloropleiding van Hogeschool ISBW en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijknamige onderdelen uit het Bachelorprogramma. Zo kies je met dit programma niet alleen voor direct resultaat, maar houd je ook zicht op een verkort programma richting een volledige HBO Bachelorgraad.

Jouw resultaat

 • Je kunt advies geven hoe een HR-developmentstrategie naar de afdeling vertaald kan worden
 • Je kunt trends in leren en ontwikkelen, zoals leiderschapsontwikkeling en talentmanagement, gericht toepassen
 • Je kunt relevante modellen ten aanzien van HR-development toepassen
 • Je weet welk beloningsbeleid het beste past bij jouw organisatie
 • Je kunt de 'taal van de business' spreken

Doelgroep

Dit programma is zeer geschikt voor HR- en MD-professionals die zich graag willen ontwikkelen op het gebied van talentontwikkeling en humanresourcesdevelopment.

De ISBW Action Learning Methode

Met de ISBW Action Learning Methode leer je kennis direct in de praktijk toepassen. Doordat je kennis en vaardigheden uit het programma meteen koppelt aan voorbeelden en situaties uit je (werk)omgeving heeft het programma direct toegevoegde waarde. Je leert dus vandaag wat je morgen al kunt toepassen in jouw praktijk. Daarbij zijn jouw persoonlijke leerpunten belangrijk, zowel in wat je aan kennis wilt opdoen, maar ook wat je aan vaardigheden wilt ontwikkelen. Je rondt modules af met opdrachten, waarmee je zelf actief aan de slag gaat in je eigen praktijk. Zo behaal je meteen concrete leerresultaten die direct voordeel bieden voor jou en je organisatie.

Voorbereiding

Je dient rekening te houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Docenten uit de praktijk

De ISBW-programma's worden verzorgd door docenten die zelf succesvol zijn in de praktijk. Zij verduidelijken de theorie met hun eigen ervaringen. Dat maakt de lessen niet alleen praktisch, maar ook inspirerend en plezierig. Daarnaast weten zij steeds precies wat zich in het actuele werkveld afspeelt en wat je moet leren om te groeien in je werk. Tijdens de lessen is er volop ruimte om aandacht te besteden aan jouw persoonlijke leerdoelen.

Studiemateriaal

We maken gebruik van actuele literatuur die aansluit bij onze Action Learning Methode. Daarnaast heb je tijdens het programma ook toegang tot onze online leeromgeving. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om eenvoudig en resultaatgericht te studeren. Ook kun je via de online leeromgeving direct communiceren met je docent en medestudenten.

Waarom een HBO-programma bij ISBW

 • Je werkt op HBO-niveau in een afgerond en zelfstandig te volgen HBO-programma
 • Je leert vandaag wat je morgen kunt toepassen
 • Jouw persoonlijke context en leervragen staan centraal
 • Je werkt praktijkgericht met de bewezen ISBW Action Learning Aanpak (ALP©-methode)
 • Je krijgt les van ervaren docenten uit de praktijk
 • Je ontvangt een HBO-diploma dat mogelijk vrijstelling geeft in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen

Studiefinanciering voor volwassenen

Je kunt in dit HBO-programma gebruikmaken van levenlanglerenkrediet. Dit HBO-programma maakt deel uit van de HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Organisatieontwikkeling en heeft een omvang van 16 EC. Zie voor meer informatie Levenlanglerenkrediet (LLLK).

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In dit praktische programma richten we ons op twee belangrijke thema's. Zo ga je aan de slag met HR-learning en development, waarin je de handvatten krijgt om advies te geven hoe een HR-developmentstrategie naar de afdeling vertaald kan worden. Ook krijg je inzicht in trends binnen het vakgebied leren en ontwikkelen, zoals leiderschapsontwikkeling en talentmanagement. En je leert hoe je deze gericht kunt toepassen. Het tweede thema is HR-businessperformance. Hierbij verken je de financiële grondbeginselen en de theorie van HR-analytics. Zo kun je aantonen hoe door HRM een bijdrage kan worden geleverd aan de (financiële) performance van jouw organisatie.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

HR-businessperformance

(6 bijeenkomsten)

 • HR-strategie en prestatiebeleid
 • KPI's
 • HR-accounting
 • HR-analytics
 • Resultaatgericht sturen op prestaties en competenties van medewerkers
 • Compensations en benefits

HR learning development

(6 bijeenkomsten)

 • Trends en ontwikkelingen
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Managementdevelopment
 • Talentmanagement
 • Leiderschapsontwikkeling
 • Leren en ontwikkelen van medewerkers, teams en organisatie

  Officieel diploma

  Je rondt beide modules af met een praktische opdracht. Na een succesvolle afronding van de modules ontvang je het zeer gewaardeerde ISBW-diploma ‘HBO HR-learning & Development en Business Performance’. ISBW is al 90 jaar dé toonaangevende managementopleider van Nederland. Een ISBW-diploma wordt dan ook hoog aangeschreven door het Nederlandse bedrijfsleven.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opleidingsvarianten

Het programma HBO HR-learning & Development en Business Performance duurt 6 maanden. Het programma wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagvariant heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 2 bijeenkomsten van 3 uur voor de businesscase. De avondvariant heeft 14 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook op afstand volgen via virtual classroom (zie Flexibel Studeren voor meer informatie).

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

Studiekosten: Inschrijfgeld
€ 100,-
Studiekosten: Lesgeld
€ 1.695,-
Overige kosten: Studiemateriaal
€ 270,-
Studiekosten: Examenkosten
€ 420,-
Studiekosten: Eindopdracht
€ 350,-
Overige kosten: Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.850,-
BTW bedrag
€ 25,65
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 2.875,65

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

HBO HR-learning & Development en Business Performance

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

ISBW - Opleidersscore 7,8

Vandaag voor morgen
ISBW is hét opleidingsinstituut voor werkenden op het gebied van management, bedrijfskunde, marketing, sales en HRM. Hier vind je meer dan 200 praktijkgerichte opleidingen en trainingen, zowel op MBO-, HBO- als Post HBO-niveau. In alle lesprogramma’s koppelt ISBW actuele bedrijfswetenschappelijke theorieën en vaardigheden aan sociale inzichten en persoonlijke effectiviteit. Zo haal je uiteindelijk het meeste uit je opleiding.