HBO Hotel- en Eventmanagement

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 of 2 jaar

Vanaf

€ 6.697,35

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je verplaatsen in de gasten en voor hen de ideale sfeer en beleving creëren. Dat is waar het bij hotel- en eventmanagement om draait. Om de perfecte ervaring voor gasten te organiseren is effectief management essentieel. Het programma HBO Hotel- en Eventmanagement is bijzonder interessant voor diegenen die willen doorgroeien naar een leidinggevende rol binnen de vrijetijdsbesteding of verblijfsrecreatie. In dit programma ga je aan de slag met het aansturen van de frontoffice, keuken of catering, het organiseren van evenementen en het onderzoeken van de markt. Je ontdekt hoe je doelgroep eruitziet en weet deze met aantrekkelijke marketinginstrumenten te beïnvloeden. Daarbij verdiep je je in projectmatig werken en krijg je zicht op de financiële aspecten die een rol kunnen spelen bij het managen van hotels en evenementen. Het programma is praktijkgericht, zodat je de theorie direct kunt toepassen in de praktijk.

Doelgroep

Je hebt gerichte interesse in de recreatieve sector en je wilt je ontwikkelen op HBO-niveau. Je bent (toekomstig) manager in een hotel, restaurant of bij een evenementenbureau. Met dit programma ligt voor jou een interessante carrière in het verschiet in de (inter)nationale hotel- en evenementensector.

Doel en opzet

In dit programma ontwikkel je snel de nodige praktisch toepasbare kennis op HBO-niveau. Alle essentiële onderwerpen die je in de praktijk nodig hebt worden uitvoerig besproken. Je verdiept je onder andere in onderwerpen als food & beverage management, frontoffice, event- en projectmanagement, logistiek en business control. Deze onderwerpen maken je direct succesvoller in de functie van (aankomend) hotel- of eventmanager. Bovendien word je opgeleid door docenten die zelf actief zijn in de praktijk. Hierdoor zijn zij in staat om in te gaan op actuele onderwerpen. Daarbij werk je aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk. Zo word je uitstekend voorbereid op alles wat je tegen kunt komen als manager in de hotel- en eventbranche.

Gedurende je studie word je ondersteund met de meest actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. In deze leeromgeving vind je alle handige informatie rondom je studie en kun je communiceren met medestudenten en docenten. Deze aanpak van NCOI leidt tot een hoog slagingspercentage en weinig uitval.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Hotel- en Eventmanagement

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.