HBO GGZ-begeleider

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Vanaf

€ 4.991,85

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Voor mensen met psychische problemen is het soms moeilijk bewegen in de samenleving. Als GGZ-begeleider help je deze personen, zodat zij zich weer makkelijker in de maatschappij kunnen begeven. Zo goed mogelijk functioneren in een ingewikkelde leefsituatie is belangrijk voor je cliënten. Als begeleider richt je je hierbij op de mogelijkheden en minder op de beperkingen. Je onderhoudt intensief contact met behandelaars en familie van de cliënt. In dit programma ga je aan de slag met oplossings- en systeemgericht werken en leer je verschillende methodieken om het herstelproces van cliënten te bevorderen. Zo weet je straks cliënten weer te integreren in de samenleving waarin zij als mens en burger tot hun recht komen. Spreekt jou dat aan? Dan is HBO GGZ-begeleider echt iets voor jou.

Doelgroep

Je hebt vanuit je beroep te maken met cliënten met psychiatrische problemen of je hebt de ambitie om je in dit werkveld te specialiseren.

Doel en opzet

Wat zijn de wettelijke kaders wanneer je een crisissituatie behandelt? Hoe help je een cliënt succesvol te rehabiliteren? Ervaren en deskundige docenten informeren je over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Zo krijg je zicht op etnische verschillen in de gezondheid. Daarnaast verdiep je je in diverse behandelwijzen en ontwikkel je de vaardigheden om motiverende gesprekken te voeren en cliënten te ondersteunen bij hun netwerkontwikkeling.

De praktijkgerichte aanpak met concrete opdrachten geeft je de kans al het geleerde direct toe te passen in je eigen werk. Ook beschik je over actuele literatuur en kun je gedurende je studie gebruikmaken van onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO GGZ-begeleider

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.