HBO Gehandicaptenzorg

Uniek, praktijkgericht en compleet HBO-programma - 1 jaar

Vanaf

€ 3.453,35

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je in de gehandicaptenzorg en wil je beter in staat zijn professionele zorg en ondersteuning te bieden? Dit programma biedt je een actuele insteek, specifiek gericht op gehandicaptenzorg. Je onderzoekt je eigen rol en competenties en bekijkt hoe je je houding kunt professionaliseren. Je krijgt zicht op de actuele wetten, regels en nieuwe zorgconcepten in de gehandicaptenzorg. Ook ga je op zoek naar de behoeften van cliënten en stel je een doelgericht begeleidingsplan op. Na afronding beschik je over vaardigheden om cliënten zo te ondersteunen dat zij optimaal gebruik kunnen maken van hun kansen op een volwaardig leven.

Doelgroep

Je bent medewerker in de gehandicaptenzorg en wilt je verder bekwamen in je vak. Je wilt je kennis en vaardigheden verbreden om mensen met een beperking beter te kunnen begeleiden.

Doel en opzet

In dit programma ga je in op de meest actuele ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg. Je gaat praktisch aan de slag met wetgeving, zorgconcepten, de veranderende sociale omgeving en zorgvraag. Je ontwikkelt een eigen visie op zorg en dienstverlening, de eisen die dit aan jou stelt en de keuzen en dilemma’s die je in je werk soms zult tegenkomen. Ook ontwikkel je je kennis en vaardigheden op het gebied van resultaatgericht begeleiden en ondersteunen. Je wordt opgeleid door ervaren docenten die zelf ook werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Gehandicaptenzorg

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.