HBO Gedragsbeïnvloeding en Begeleiding

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 9 maanden

Vanaf

€ 3.518,35

Duur

9 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dit HBO-programma geeft je heel gericht en specifiek inzicht in het gedrag van mensen en bereidt je uitstekend voor om gedragsveranderingen succesvol te realiseren. Je gaat aan de slag met het analyseren van de situatie van de cliënt en leert verschillende methoden toepassen om de psychische en lichamelijke gezondheid van je cliënten te verbeteren. Na dit programma kun je motivaties en overtuigingen herkennen, cliënten effectief begeleiden en hun zelfredzaamheid vergroten.

Doelgroep

Je wilt je ontwikkelen op het gebied van psychologie en gedragsverandering. Je bent bijvoorbeeld actief in de gezondheidszorg, of als counselor, coach of vertrouwenspersoon binnen een organisatie.

Doel en opzet

In dit programma leer je hoe je vanuit een zorgvuldig gestelde diagnose iemand kunt begeleiden naar een beoogde gedragsverandering. De docenten gaan in op de kracht van het onbewuste en leren je hoe je coachings- en oplossingsgericht kunt werken. Je gaat aan de slag met activerende begeleiding en verdiept je in interventies gericht op het individu. Tijdens het programma werk je aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk. Ook word je gedurende het programma ondersteund door actuele literatuur en onze online leeromgeving.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Gedragsbeïnvloeding en Begeleiding

Vakgebied

Psychologie

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.