HBO Embedded Systems en Energietransitie

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 6 maanden

Vanaf

€ 3.353,35

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met dit programma verdiep je je in twee deelgebieden in de elektrotechniek die zeer actueel zijn en waar innovaties een grote rol spelen. Zowel embedded systems als duurzame energie zijn de toekomst van het vakgebied. Je gaat aan de slag met de opwekking en opslag van energie en de slimme integratie van hard- en software in systemen en apparaten. Met dit programma ben je volledig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën.

Doelgroep

Je bent ambitieus en werkzaam binnen de sector techniek. Je hebt belangstelling voor energietechniek en elektronica en je wilt op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bijvoorbeeld omdat je een stap wilt zetten naar een volgende functie of omdat je nog succesvoller wilt zijn in je huidige functie.

Doel en opzet

Tijdens het programma ga je in op de principes en nieuwste ontwikkelingen op het vlak van de energietransitie en embedded systems. Je krijgt inzicht in duurzame energieopwekkingsmethoden, opslag en distributie. Daarnaast ga je aan de slag met embedded systems en ken je de mogelijkheden om meet- en regelsystemen te vervangen door processoren. Apparaten zijn zo eenvoudiger aan te passen en gaan langer mee. Tijdens het programma word je begeleid door topdocenten met veel ervaring in de praktijk. Je gaat praktijkgericht aan de slag, zodat je je nieuwe kennis en vaardigheden direct kunt toepassen in je werk.

Vooropleiding

Het programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Dit programma gaat uit van voorkennis op het gebied van energietechniek, zoals stroominstallaties, transformatoren en energieopslag.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Embedded Systems en Energietransitie

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.