• Home
  • HBO Digital design specialist (LOI)

HBO Digital design specialist (LOI)

Vanaf

€ 2.343,00 incl. BTW

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

Overig

Meer informatie

Download brochure

Opleider

LOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het kort

Digitale media zijn overal en worden steeds belangrijker. We bestellen eten via een app, zitten dagelijks op social media en volgen het nieuws op de voet via internet. En er komen continu nieuwe mogelijkheden bij! Geen wonder dus dat bedrijven het grootste deel van hun marketing- en communicatiebudget inzetten voor digitale campagnes en uitingen. Ben jij creatief en wil je aan de slag in de dynamische wereld van media design? Dan is de opleiding HBO Digital design specialist echt iets voor jou!

Met deze opleiding geef je een kickstart aan je carrière in multimedia design. Je leert je een crossmediale campagne ontwerpen en uitwerken. Daarbij leer je werken met de meestgebruikte programma’s in multimedia design: Adobe Illustrator, Indesign en Photoshop. Ook game design komt aan bod in deze creatieve en praktijkgerichte opleiding. Al in een half jaar mag je jezelf specialist in multimedia-ontwikkeling noemen. Daarmee zien werkgevers je graag komen!

Deze creatieve opleiding is sterk praktijkgericht. Je doet niet alleen de nodige kennis op, maar past deze meteen toe in tal van uitdagende opdrachten. Zo ontwikkel je je vaardigheden stap voor stap en ben je straks helemaal klaar om professioneel aan de slag te gaan.

  • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
  • Studeer naar keuze thuis of klassikaal.
  • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
  • Waardevolle toevoeging op je cv.
  • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
  • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
  • Geen vooropleiding vereist.
  • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding CMD.

Niveau

De opleiding HBO Digital design specialist leert je om, op basis van een duidelijk omschreven opdracht, een grafisch en/of interactieontwerp te maken. Ook leer je dit uitwerken tot een (multi)mediaproduct. Daarbij maak je gebruik van de meest gangbare programma’s (Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop). Je kunt na afronding van deze opleiding bijvoorbeeld de layout verzorgen, een interactieontwerp maken, foto’s en tekeningen bewerken en eenvoudige online spellen ontwerpen (grafisch en in gameplay). Bovendien ben je in staat om de ontwerpen zo te maken dat de communicatie-uitingen in verschillende media elkaar versterken.

Studie informatie

Studiemethode en begeleiding

Toelatingscriteria

De opleiding HBO Digital design specialist is bestemd voor iedereen die aan de slag wil in multimedia-ontwerp en –ontwikkeling. Al in een half jaar doe je de belangrijkste kennis op en leer je moeiteloos werken met de belangrijkste (Adobe-) programma’s. Je kunt straks aan de slag als multimediaspecialist, multimedia-ontwikkelaar of ontwerper/designer. Bijvoorbeeld bij een reclame- of communicatiebureau, op de communicatie-afdeling van een grotere organisatie, of als zzp’er.

Voor toelating tot dit korte HBO-programma is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HAVO-/MBO-niveau gewenst.

 

HBO Digital design specialist (LOI)

Vakgebied

Opleidingsniveau

Overig

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

LOI - Opleidersscore 7,8

Groei door. Met een opleiding die zich aanpast aan jou.

De LOI is in bijna 100 jaar uitgegroeid tot de bekendste opleider van Nederland, met meer dan 1000 opleidingen en jaarlijks ruim 100.000 studenten. Onze kracht en missie: kwalitatief hoogwaardig onderwijs toegankelijk maken voor iedereen. Bij de LOI studeer je dan ook altijd op de meest flexibele manier. Of je nu kiest voor een thuisstudie, met docentbegeleiding via internet of voor onze nieuwste Klassikaal+-methode, die lessen op locatie afwisselt met bijeenkomsten online. Met keuze uit een breed scala aan erkende en geaccrediteerde MBO- en HBO-opleidingen en een groot aantal korte programma’s en cursussen, is er altijd een opleiding die bij je past.