HBO Corporate en overheidscommunicatie (klassikaal/virtual classrooms) (LOI)

Vanaf

€ 1.091,00 incl. BTW

Opleidingsniveau

Overig

Meer informatie

Download brochure

Opleider

LOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het kort

Werk je als communicatieprofessional in of voor een grote corporate organisatie of overheidsinstantie of wil je dit gaan doen? Dan doe je met dit korte HBO-programma al in twee maanden waardevolle kennis op. Het diploma vormt dan ook een prima toevoeging op je cv.

De opleiding HBO Corporate of overheidscommunicatie leert je o.a. hoe je het speelveld binnen en buiten deze organisaties analyseert en hoe je hierop inspeelt in de communicatie-uitingen. Ook organisatie-elementen als structuur, strategie en visie komen aan bod. Bovendien leer je over de opbouw van een communicatie-afdeling en de totstandkoming van de communicatieplanning binnen grote organisaties en overheidsinstanties. Onmisbare kennis voor iedereen die een communicatiefunctie bij een grote organisatie heeft of ambieert! 

 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Naar keuze thuis of klassikaal te volgen.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige HBO-bachelor CMD.

Niveau

Je leert in de opleiding HBO Corporate en overheidscommunicatie o.a. over de samenhang tussen organisatie, stakeholders en communicatiemiddelen en –boodschappen. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld organisatie-elementen (visie, structuur, cultuur, doelen, strategie, leiderschapsstijl), het communicatieplan, planning en implementatie (contentcreatie).

Na afronding van de opleiding:

 • ken je het belang van onderlinge afstemming van de organisatie-elementen visie, structuur, cultuur, leiderschapsstijl, doelen en USP's
 • kun je een zinvolle keuze in communicatiemiddelen, media en boodschappen maken, waarbij je gebruikmaakt van het Funderingsmodel voor communicatie
 • ben je in staat om aan de hand van de CI-mix de relatie te leggen tussen identiteit en imago en de consequenties van operationeel-tactische keuzes te benoemen voor het imago van de organisatie
 • kun je op basis van een analyse van trends en issues het krachtenveld beschrijven dat belangrijk is voor de aanpak van een communicatievraagstuk van de organisatie
 • kun je vorm en inhoud van middelen/media beoordelen en de juiste keuze maken
 • kun je onderbouwen welke communicatiemiddelen en media geschikt zijn voor de organisatie- en communicatiedoelen van de organisatie.
 • kun je aangeven wat voor de uitvoering van de communicatiestrategie nodig is aan middelen, tijd en expertise, op basis van het omgevingscanvas en het communicatieplan.

Studie informatie

Studiemethode en begeleiding

Toelatingscriteria

De opleiding HBO Corporate en overheidscommunicatie is bestemd voor iedereen die als communicatieprofessional te maken heeft met grote corporate en/of overheidsorganisaties. Zo is de opleiding bijvoorbeeld interessant wanneer je op een communicatie-afdeling werkt of wil werken, maar ook wanneer je als zzp’er in opdracht van een dergelijke organisatie werkt.

Voor toelating tot dit korte HBO-programma is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HAVO-/MBO-niveau gewenst.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Startdatum en locaties

Getuigschrift

De opleiding HBO Corporate en overheidscommunicatie wordt afgesloten met een flexibel examen van LOI Hogeschool. Dit examen kan iedere werkdag worden afgelegd op 16 locaties door heel Nederland. Je hoeft dus niet te wachten op een examendatum en kunt meteen examen afleggen wanner jij er klaar voor bent. En dat scheelt veel tijd!

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding van dit HBO-programma geeft recht op het diploma HBO Corporate en overheidscommunicatie van LOI Hogeschool. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde module, mits deze inhoudelijk overeenkomt.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant

Cursusgeld
€ 844,70
Examenkosten
€ 238,-
Inschrijfgeld
€ 75,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.157,70
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 1.157,70
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

HBO Corporate en overheidscommunicatie (klassikaal/virtual classrooms) (LOI)

Opleidingsniveau

Overig

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

LOI - Opleidersscore 7,9

Groei door. Met een opleiding die zich aanpast aan jou.

De LOI is in bijna 100 jaar uitgegroeid tot de bekendste opleider van Nederland, met meer dan 1000 opleidingen en jaarlijks ruim 100.000 studenten. Onze kracht en missie: kwalitatief hoogwaardig onderwijs toegankelijk maken voor iedereen. Bij de LOI studeer je dan ook altijd op de meest flexibele manier. Of je nu kiest voor een thuisstudie, met docentbegeleiding via internet of voor onze nieuwste Klassikaal+-methode, die lessen op locatie afwisselt met bijeenkomsten online. Met keuze uit een breed scala aan erkende en geaccrediteerde MBO- en HBO-opleidingen en een groot aantal korte programma’s en cursussen, is er altijd een opleiding die bij je past.