HBO Communicatiemedewerker

Actueel en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Vanaf

€ 4.326,85

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als communicatiemedewerker wordt er veel van je verwacht. Je hebt kennis nodig van verschillende doelgroepen en kanalen. Met deze kennis bepaal je het type communicatie-uiting en de tone of voice die bij de doelgroep past. Wil je je ontwikkelen richting deze uitdagende functie? Dan is de HBO Communicatiemedewerker iets voor jou. Onze docenten hebben veel ervaring in de praktijk en willen je graag helpen je communicatie naar een hoger niveau te tillen.

Doelgroep

Je wilt je op HBO-niveau verder ontwikkelen in het brede vakgebied van communicatie, storytelling, pr, publiciteit en marketing.

Doel en opzet

Dit HBO-programma wordt verzorgd door ervaren, deskundige docenten uit het beroepsveld. Je gaat aan de slag met diverse onderwerpen die van belang zijn voor een communicatiemedewerker. Je verdiept je in verschillende soorten communicatie en krijgt inzicht in de aspecten die daar een rol bij spelen. Zo leer je de berichtgeving op verschillende online kanalen op elkaar afstemmen en ga je aan de slag met storytelling. Je werkt aan cases en opdrachten, die je direct aan je eigen werkomgeving koppelt. Deze concrete aanpak zorgt ervoor dat je je kennis en vaardigheden meteen kunt toepassen in de praktijk.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Communicatiemedewerker

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.