HBO Civiele Techniek - 1 jaar

Fase 1 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Civiele Techniek - 1 of 2 jaar

Vanaf

€ 6.347,35

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je werkzaam in de weg- en waterbouw en wil je je verder ontwikkelen op dit gebied? Dan is deze HBO Civiele Techniek zeer geschikt voor jou. Dit actuele programma biedt je een compleet overzicht van de belangrijkste aspecten binnen het vakgebied. Zo ga je onder andere aan de slag met het ontwerpen en beheren van infrastructuren en ga je in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bouwmaterialen. Door middel van praktijkgerichte opdrachten wordt de theorie gekoppeld aan de praktijk, zodat je direct in je werkomgeving aan de slag kunt. Hiermee word je goed voorbereid op je ontwikkeling als professional in de weg- en waterbouw. Daarom biedt dit programma veel interessante, nieuwe loopbaanmogelijkheden voor jou.

Propedeuse HBO Bachelor

Dit HBO-programma maakt deel uit van de volledige HBO Bachelor Civiele Techniek van NCOI. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met dit programma HBO Civiele Techniek meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij je aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Waarom NCOI?

  • Uitstekend te combineren met werk en privé
  • Inspirerende topdocenten uit de praktijk
  • Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en je praktijk
  • Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
  • Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
  • Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland

Doelgroep

Je bent werkzaam in de weg- en waterbouw en je wilt je verder ontwikkelen op dit gebied. Je werkt bijvoorbeeld bij een ingenieursbureau, een aannemer of bij een projectontwikkelaar. Ben je toe aan een loopbaanverandering en ambieer je een baan in de boeiende wereld van de civiele techniek? Ook dan is dit programma uitermate geschikt.

Doel en opzet

Het doel van dit programma is dat je je na afronding van alle onderdelen hebt ontwikkeld tot een breed inzetbare en op HBO-niveau functionerende professional in de civiele techniek. Alle aspecten van weg- en waterbouw komen in dit programma aan de orde. Zo behandel je onder meer de constructieleer, mechanica, bouwtechnieken en civieltechnische uitvoering. Je werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases en groepsopdrachten, waarbij de theorie continu in verband wordt gebracht met de praktijk.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen, een wiskundige basis is wel belangrijk.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Civiele Techniek - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.