HBO Bouwtechniek en Duurzaam Bouwen

Praktijkgericht programma met directe koppeling naar je werk - 1 jaar

Vanaf

€ 3.453,35

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Duurzaamheid is een actueel thema in de samenleving en in de bouw. Duurzaamheid is een belangrijke factor bij aanbestedingen, realisatie en gebruik. Wil je je verdiepen in de mogelijkheden van duurzaam bouwen? In dit programma ga je diep in op de nieuwste ontwikkelingen en technieken. Je gaat aan de slag met de praktische toepassing ervan aan de hand van duurzame bouwprincipes en het gebruik van nieuwe materialen en constructies.

Doelgroep

Je wilt je verdiepen in duurzaam bouwen. Je bent werkzaam in de bouw en wilt op de hoogte blijven van de nieuwste duurzame bouwprincipes en de praktische toepassing ervan.

Doel en opzet

Tijdens dit programma ga je aan de slag met duurzaamheid en bouwtechniek. Na afloop weet je dan ook uitstekend om bouwtechniek in te zetten bij duurzaam bouwen. Je krijgt goed inzicht in de nieuwe mogelijkheden die duurzaamheid biedt en de nieuwste toepassingen die zijn ontwikkeld. Daarnaast ga je aan de slag met nieuwe constructies en materialen die de duurzaamheid verhogen. Er wordt ook ingegaan op de toepassingsgebieden hiervan zoals gezondheid, energie, materialen en financiële constructies.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Servicemodule Digitaal modelleren

Vind je het interessant om vooraf of na dit programma vaardiger te worden in technisch tekenen? Wil je je verdiepen in digitaal modelleren? Volg dan de module Digitaal modelleren.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Bouwtechniek en Duurzaam Bouwen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.