HBO Beleidsadviseur

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Vanaf

€ 3.753,35

Duur

12 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als adviseur in de publieke sector moet je rekening houden met verschillende wettelijke kaders, belangen en politiek-bestuurlijke overwegingen. In dit programma ontdek je hoe je je beleidsvoorstellen en -adviezen kunt relateren aan strategische en politieke doelen. Hierbij houd je alle stakeholders in het oog. Onze ervaren docenten reiken je diepgaande kennis van bestuurskunde, management en adviseren aan. Je gaat aan de slag met nieuw beleid en te herzien beleid en stelt vast welke kwesties onderzocht moeten worden. Deze analyseer, evalueer en rapporteer je. Dankzij onze praktijkgerichte aanpak kun je de theorie direct toepassen.

Doelgroep

Je bent beleidsmedewerker of -adviseur in een overheids- of non-profitorganisatie en je wilt je verder ontwikkelen op het gebied van adviseren.

Doel en opzet

In dit programma ontwikkel je je kennis en vaardigheden op het gebied van management en besluitvorming binnen de overheid. Daarnaast analyseer je je adviserende vaardigheden en ga je aan de slag met het versterken hiervan. Je werkt aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk. Na afronding van dit programma kun je gedegen en onderbouwde adviezen in je eigen werkomgeving met overtuiging presenteren en met succes implementeren.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Beleidsadviseur

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.