HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) - Versneld

Snel met de juiste papieren voor de klas

Vanaf

€ 500,00

Duur

1 maand

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het lerarentekort in het primair onderwijs is een steeds groter maatschappelijk probleem. Hierdoor heb je als startende leerkracht bijzonder goede baankansen in het primair onderwijs. NCOI biedt je de mogelijkheid om een versnelde PABO-opleiding te volgen, waarbij je eerder opgedane kennis en ervaring als vrijstelling kunt inzetten. Hierdoor kun je het opleidingstraject tot bevoegd leerkracht primair onderwijs versneld doorlopen.

Dit traject is speciaal opgezet voor (aankomend) leerkrachten die op basis van eerdere opgedane kennis en/of werkervaring in aanmerking komen voor vrijstellingen in deze lerarenopleiding. Dit maakt het mogelijk om in een versneld traject je lesbevoegdheid te behalen.

Je behaalt je onderwijsbevoegdheid

Wil je als leerkracht aan de slag gaan, dan heb je een onderwijsbevoegdheid nodig. Met deze opleiding behaal je je officiële onderwijsbevoegdheid.

Doelgroep en vooropleiding

Deze versnelde route is interessant voor (aankomend) leerkrachten die vanuit een loopbaan in het bedrijfsleven willen overstappen naar het primair onderwijs. Je hebt al een afgeronde HBO- of WO-opleiding (NVAO-geaccrediteerd) en voor het onderwijs relevante maatschappelijke ervaring en beroepservaring.

Intake

Je start je traject met een intake. Deze bestaat uit het samenstellen van een portfolio, de Cito-toets Rekenen en een taaltoets. Tijdens een criteriumgericht interview wordt je portfolio besproken en je vrijstelling bepaald.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. De totale studiebelasting is afhankelijk van de samenstelling van je persoonlijke leerroute.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Tegemoetkoming voor leraren

Mogelijk kom je in aanmerking voor de tegemoetkoming leraren. Dit is een gift van de overheid en bestaat uit een vergoeding van een deel van de opleidingskosten. Zie Scholingsvouchers voor meer informatie.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de onderdelen waarvoor je vrijstelling kunt krijgen en een persoonlijk advies contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 6 400 411.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) - Versneld

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.