HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels - Versneld

Snel met de juiste papieren voor de klas

Vanaf

€ 500,00

Duur

1 maand

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je als leraar Engels aan de slag? En wil je die overstap naar het onderwijs maken vanuit een andere achtergrond? Bij Hogeschool NCOI bieden we je de mogelijkheid om een tweedegraads bevoegdheid te behalen in een versneld traject. Het succesvol afronden van deze opleiding biedt je ruimere baankansen op de arbeidsmarkt.

Deze versnelde leerroute is speciaal opgezet voor (aankomend) leraren die op basis van eerder opgedane kennis en/of werkervaring in aanmerking komen voor vrijstellingen in deze lerarenopleiding. Dit maakt het mogelijk om in een versneld traject je tweedegraads lesbevoegdheid te behalen.

Het aantal mogelijke vrijstellingen en de totale studieduur van het traject zijn afhankelijk van je specifieke situatie. Door middel van een intake wordt je persoonlijke maatwerktraject vastgesteld, waardoor je via een optimale leerroute de HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels kunt afronden.

Vrijstellingen op basis van je achtergrond

  • Wanneer je in het bezit bent van het Bachelorgetuigschrift Leraar Basisonderwijs (PABO), kun je via een kort schakelprogramma van 3 maanden vrijstelling verkrijgen voor de pedagogisch-didactische modules in de HBO Bachelor Lerarenopleiding van de tweede graad. Dit betekent een aanzienlijke verlichting van je studielast. Je vakinhoudelijk maatwerktraject richt zich vervolgens hoofdzakelijk op vakinhoudelijke en vakdidactische thema’s.
  • Wanneer je in het bezit bent van een tweedegraads bevoegdheid voor een ander vakgebied, kom je in aanmerking voor directe vrijstelling van alle pedagogisch-didactische modules. Hierdoor richt je vakinhoudelijk maatwerktraject zich alleen op vakinhoudelijke en vakdidactische thema’s. Anders dan wanneer je alleen over een PABO-getuigschrift beschikt, hoef je geen aanvullend schakelprogramma te doorlopen om tot vrijstelling te komen.
  • Wanneer je in het bezit bent van een relevant vakinhoudelijk Bachelor- of Mastergetuigschrift (NVAO-geaccrediteerd), kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen voor de vakinhoudelijke vakken in die lerarenopleiding. In je opleiding richt je je vervolgens alleen nog op de vakdidactische en pedagogisch-didactische vaardigheden die het beroep van leraar vereisen.

Je behaalt je onderwijsbevoegdheid

Wil je als leraar aan de slag gaan, dan heb je een onderwijsbevoegdheid nodig. Met deze opleiding behaal je je officiële tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Hogeschool NCOI biedt je de mogelijkheid om deze bevoegdheid versneld te behalen.

Doelgroep en vooropleiding

Deze versnelde route is interessant voor (aankomend) leraren met een diverse achtergrond:

  • Je hebt je PABO-getuigschrift behaald en wilt vanuit deze kennis doorstuderen naar een tweedegraads bevoegdheid
  • Of je bezit al een eerste- of tweedegraads bevoegdheid voor een ander vakgebied en wilt een tweede bevoegdheid behalen
  • Of je bent afkomstig uit het bedrijfsleven, met een HBO-/WO-opleiding en ruime ervaring met de benodigde vakinhoudelijke kennis, maar je dient je pedagogische en vakdidactische vaardigheden nog te versterken om je tweedegraads bevoegdheid te behalen

Intake

Je start je traject met een intake waarin je een portfolio samenstelt. Tijdens een criteriumgericht interview wordt je portfolio besproken en je maakt een kennistoets op jouw vakgebied. Op basis hiervan wordt je persoonlijke leerroute bepaald.

Persoonlijke leerroute

Je persoonlijke leerroute wordt na afronding van de intake voor je samengesteld door Hogeschool NCOI op basis van je persoonlijke kennis en ervaring. De vrijstellingen en daarmee de samenstelling van je leerroute verschillen daardoor per individu. Uit de intake kan ook het advies komen om je toch voor de reguliere HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels in te schrijven.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst. De totale studiebelasting is afhankelijk van de samenstelling van je persoonlijke leerroute.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Tegemoetkoming voor leraren

Mogelijk kom je in aanmerking voor de tegemoetkoming voor leraren. Dit is een gift van de overheid en bestaat uit een vergoeding van een deel van de opleidingskosten. Zie Scholingsvouchers voor meer informatie.

Meer informatie en kosten

Voor de intake betaal je € 500,-. Op basis van je kennis en werkervaringen wordt je specifieke maatwerktraject vastgesteld. Je verneemt voor welke onderdelen je vrijstelling ontvangt en wat de hoogte van de vrijstellingskorting is.

Neem voor meer informatie en een persoonlijk advies contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 6 400 411.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examens

Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte opdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale en mondelinge examens. Je opleiding rond je af met een portfolio, afstudeeropdracht en een assessment.

Programma

Op basis van een persoonlijke intake wordt een programma samengesteld dat optimaal aansluit bij je achtergrond. Je volgt enkel die vakken van de HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels waarin je nog onvoldoende ervaring hebt opgebouwd gedurende je loopbaan en/of studie.

Neem voor meer informatie over de intake en de werkwijze van de versnelde route contact op met onze opleidingsadviseurs.

Erkend HBO Bachelorgetuigschrift

Je behaalt met deze opleiding een erkend diploma. Je ontvangt namelijk het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Voortgezet Onderwijs van de Tweede Graad in Engels’. Je bent dan bevoegd leraar. Daarnaast mag je de graad BEd (Bachelor of Education) voeren. Alle lerarenopleidingen van Hogeschool NCOI zijn officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, uitstekend aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kosten tot 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Portfolio + Assessment
€ 500,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 500,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 500,-
Kosten vanaf 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Portfolio + Assessment
€ 500,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 500,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 500,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels - Versneld

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.