HBO Bachelor Civiele Techniek specialisatie Integrale veiligheid en industrie

Onder voorwaarden geaccrediteerd door de NVAO

Vanaf

€ 19.491,35

Duur

Langer dan 36 maanden

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Civiele techniek is een van de grootste sectoren in Nederland. Overal is er civieltechnisch werk in uitvoering, zoals de aanleg van wegen, spoorlijnen en waterwerken. Belangrijke en actuele factor bij deze werkzaamheden is arbeidsveiligheid. In deze Bachelor combineer je de belangrijkste civieltechnische kennis en vaardigheden met inzicht in technische arbeidsveiligheid. Je verdiept je in infrastructuur en waterbouw en in risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Met deze specialisatie ontwikkel je je tot integraal veiligheidsfunctionaris binnen de civiele techniek, waarmee je zeer gewild bent op de arbeidsmarkt. De opleiding is praktijkgericht en is speciaal ontwikkeld voor werkenden.

Je resultaat

  • Je hebt brede civieltechnische kennis en diepgaand inzicht in arbeidsveiligheid
  • Je hebt uitstekende carrièrekansen als integraal veiligheidsfunctionaris
  • Na succesvolle afronding ontvang je het officieel erkende Bachelorgetuigschrift HBO Bachelor Civiele Techniek

Waarom NCOI?

  • Voor werkenden: opleidingen die goed te combineren zijn met werk en privé
  • Flexibel: meerdere startmomenten op meerdere locaties per jaar
  • Begeleiding: topdocenten uit de praktijk en een persoonlijke studiebegeleider
  • Kwaliteit: hoog aangeschreven bij werkgevers én geaccrediteerd door de NVAO

Doelgroep

Je hebt als professional te maken met integrale veiligheid en je wilt meer weten over arbeidsveiligheid en risicomanagement in de technische sector. Je wilt weten wat de eisen, trends en ontwikkelingen zijn op dit gebied. Je wilt je kennis op HBO-niveau ontwikkelen en je Bachelorgraad behalen.

Er wordt bij deze Bachelor uitgegaan van wiskundige basiskennis. Deze Bachelor kun je volgen als je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Heb je geen van deze diploma’s? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Opbouw van de opleiding

De HBO Bachelor Civiele Techniek is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase. Per fase volg je meerdere modules. Jouw opleiding wordt op maat gemaakt, waarbij jouw vooropleiding en werkervaring bepalen hoe snel je de opleiding kunt doorlopen. Tijdens je gehele studie heb je een persoonlijke studiebegeleider als vaste contactpersoon voor alles waar je tijdens je opleiding tegenaan loopt.

Leren in de praktijk

Als je een baan hebt die aansluit op je opleiding, dan maak je opdrachten in je eigen werkomgeving. Zo doe je ervaring op met de onderwerpen uit de opleiding. Ligt je werk niet in het verlengde van de opleiding? Dan kun je toch deelnemen. Je loopt dan stage, zodat je ervaring kunt opdoen in het vakgebied. Je kunt je stage combineren met het afstuderen, maar je kunt ook eerder in de opleiding stage lopen.

Specialisatie Integrale veiligheid en industrie

Je kiest binnen de HBO Bachelor Civiele Techniek voor de specialisatie Integrale veiligheid en industrie. Dat heeft als voordeel dat je vanaf de start je opdrachten kunt toepassen op integrale veiligheid. Tijdens de tweede fase volg je een apart programma met de specifieke modules Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en Risicomanagement en ongevallenonderzoek gericht op je specialisatie. De derde fase is een verdiepende fase die je op het gewenste HBO Bachelorniveau brengt. Je studeert af in de richting van je specialisatie.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Subsidie

Je werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie Subsidie Praktijkleren voor meer informatie.

Servicemodule Wiskunde

Wil je de benodigde kennis en vaardigheden van wiskunde opdoen? In de Servicemodule Wiskunde ontwikkel je de wiskundige basiskennis die je nodig hebt. Je doet dit aan de hand van duidelijke oefeningen in een aantal bijeenkomsten. Wij bekijken bij je inschrijving of het voor jou van belang is om deel te nemen aan deze servicemodule.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Bachelor Civiele Techniek specialisatie Integrale veiligheid en industrie

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.