Handspalken

Leer statische handspalken ontwerpen en maken

Vanaf

€ 981,00

Duur

2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Pro Education

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je in je behandelpraktijk graag gebruikmaken van spalken bij hand- en polsklachten? Maar heb je nog weinig ervaring met het ontwerpen en maken van handspalken voor vingers, hand, pols en onderarm? In deze cursus verdiep je je in de anatomische, kinesiologische en biomechanische principes in relatie tot het ontwerpen van handspalken. Gedurende de cursus is er veel gelegenheid tot het zelf ontwerpen en vervaardigen van statische spalken. Je oefent met het tekenen van een ontwerp en maakt een aantal spalken. Zo kun je alles wat je leert ook direct toepassen in de praktijk.

Resultaat

  • Je kunt de hand, pols en onderarm in vivo onderzoeken
  • Je ontwerpt en maakt statische spalken voor hand, pols en onderarm
  • Je kunt de effectiviteit van een spalk beoordelen en evalueren
  • Je weet welk spalkmateriaal en welk soort spalk geschikt is voor welk doeleinde en bij welke patiënt

Doelgroep

Deze actuele cursus is speciaal ontwikkeld voor ergotherapeuten en fysiotherapeuten die zich willen bekwamen in het ontwerpen en maken van handspalken met behulp van de nieuwste inzichten en materialen.

Er wordt van uitgegaan dat je parate anatomische kennis hebt van de hand, pols en onderarm.

Aanpak

Na afloop van deze cursus kun je zelfstandig een statische handspalk ontwerpen en maken voor hand, pols en onderarm. Je krijgt kennis aangereikt door middel van actuele literatuur, filmfragmenten en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring in het vakgebied. Tijdens de cursus oefen je met het ontwerpen en maken van statische spalken en krijg je de gelegenheid eigen praktijkervaringen in te brengen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en 15 uur zelfstudie.

Professionals

In elke cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met het ontwerpen en maken van handspalken. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij je van tips, interessante oefeningen en links.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

 

Handspalken

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Pro Education - Opleidersscore 8,3

Met recht dé opleider voor paramedici in Nederland
Pro Education is een van de grootste en snelst groeiende opleiders voor paramedici. Het instituut biedt naast erkende bacheloropleidingen in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek een zeer uitgebreid aanbod van erkende permanente educatieprogramma’s voor de paramedisch professional. Altijd afgestemd op de laatste vakontwikkelingen en op de eigen werkpraktijk.