Bij goederentransport komt veel kijken: verschillende handelingen, vervoersmiddelen en bestemmingen. Dit brengt risico’s met zich mee voor de te vervoeren zaken. Wil je weten wat de risico’s zijn, welke preventiemaatregelen er zijn en hoe de schaderegeling in zijn werk gaat? Kies dan voor deze opleiding. Je bereidt je optimaal voor op een efficiënte en correcte acceptatie en schadeafhandeling, met alle benodigde kennis over de belangrijkste goederenverzekeringsvormen. Deze opleiding Goederentransportverzekeringen van NIBE-SVV vormt 1 van de 3 modules uit de complete leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Transportverzekeringen.
Vrijstellingen
Deze opleiding kun je inbrengen in de volledige leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Transportverzekeringen van NIBE-SVV.
Heb je voor alle modules van de leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Transportverzekeringen een certificaat behaald, dan kun je de ontvangen certificaten omwisselen voor het diploma Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Transportverzekeringen van NIBE-SVV.
Doel en opzet
Doel van de opleiding Goederentransportverzekeringen is dat je kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelt die je nodig hebt om succesvol te zijn binnen het proces van acceptatie en schadebehandeling van goederentransportverzekeringen. Zo ga je in op de risico’s en de maatregelen die hiertegen getroffen kunnen worden: preventie, afspraken tussen koper en verkoper, en verzekeringsvormen. Je leert de Nederlandse Beurs-Goederenpolis kennen en je verdiept je in het Engelse transportverzekeringsrecht. Ook alles wat komt kijken bij schadebehandeling komt aan bod. Je krijgt op praktijkgerichte wijze les van een zeer ervaren docent.
Vooropleiding
Wij gaan ervan uit dat je minimaal MBO-werk- en -denkniveau hebt. Ook bouwen wij voort op algemene kennis van financiële dienstverlening. Denk hierbij aan kennis zoals aangeboden in de Wft-modules.
Studiebelasting en duur
Gemiddeld duurt het programma 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.
Studiemateriaal
Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.
Optionele syllabus
Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.
Klassikaal, e-learning of virtual classroom
Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je online bijeenkomsten in groepsverband, onder begeleiding van je docent.