Goed Waarnemen, Juist Interpreteren en Effectief Communiceren PE

Bewuster communiceren en beter samenwerken - 5 dagen

Vanaf

€ 3.136,45

Duur

5 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Markus Verbeek Praehep

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Naast inhoudelijke kennis en ervaring neemt het belang van communicatie binnen de financiële branche toe. Als financieel professional wil jij hier zo goed mogelijk op voorbereid zijn. Kies daarom voor deze training en versterk je communicatieve vaardigheden. Tijdens deze training ontwikkel je vaardigheden om je boodschap concreter te formuleren en daarmee effectiever over te brengen. Hiervoor ga je aan de slag met uiteenlopende thema's die hierbij van belang zijn, zoals het geven en ontvangen van feedback en de kracht van verschillende vraagtechnieken. Daarbij ga je ook aan de slag met je luistervaardigheden en leer je om je interpretaties tijdens gesprekken te toetsen. Al tijdens de training zul je merken dat je vaker de regie neemt in het gesprek. Je merkt dan ook direct resultaat.

Voor wie?

Je kent het belang van juiste interpretaties en wilt je luister- en spreekvaardigheden om deze reden versterken. Daarbij ontvang je met deze training PE-punten, zodat je werkt aan de PE-verplichting. Deze training is geschikt voor deelnemers met en zonder PE-verplichting.

Aanpak

Tijdens deze training ga je aan de slag met je persoonlijke competenties. Je maakt kennis met uiteenlopende communicatiestijlen en ontwikkelt vaardigheden om tijdens een gesprek de meest effectieve vorm aan te nemen. Daarbij leer je op welke wijze je een boodschap nog krachtiger kunt formuleren. Hierbij ontwikkel je vaardigheden om adequaat in te spelen op verschillende normen, waarden en overtuigingen van je gesprekspartners. Na afloop kun je meer begrip opbrengen voor je gesprekspartners en borg jij juiste interpretaties. Deze training wordt verzorgd in samenwerking met Boertien Vergouwen Overduin.

PE-punten

Permanente educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep behaal je 25 PE-punten en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NBA. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk. Deze training is geschikt voor deelnemers met en zonder PE-verplichting.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Waarnemen
 • De kracht van non-verbale communicatie
 • Hoe kom je zelf over?
 • Voorkomen van vooroordelen in waarnemen
 • Jouw communicatiestijl
 • De 4 communicatiestijlen
 • Wat is jouw eigen communicatie­stijl?
 • Jouw stijl van communiceren afstemmen op wat je wilt bereiken
 • Luistervaardigheden
 • Luistervaardigheden verder ontwikkelen
 • Jouw eigen luisterprofiel in kaart brengen
 • Vraagtechnieken en samenvatten
 • Communicatie verbeteren
 • Feedback geven en ontvangen
 • Omgaan met je eigen emoties in communicatie
 • Omgaan met emoties van de ander
 • Omgaan met lastige gesprekken
 • NLP als sleutel
 • Aansluiten bij de ander zonder gezichtsverlies
 • Een keuze maken uit verschillende gespreksmodellen
 • De regie houden in een gesprek

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat van deelname ‘Goed Waarnemen, Juist Interpreteren en Effectief Communiceren' van Markus Verbeek Praehep.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Duur

Deze training duurt 5 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kosten tot 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 2.820,-
Trainingsmateriaal
€ 30,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 125,-
Locatiekosten
€ 147,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 3.122,50
BTW bedrag
€ 13,95
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 3.136,45
Kosten vanaf 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 2.860,-
Studiemateriaal
€ 90,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 125,-
Locatiekosten
€ 147,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 3.222,50
BTW bedrag
€ 19,35
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 3.241,85

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Goed Waarnemen, Juist Interpreteren en Effectief Communiceren PE

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Markus Verbeek Praehep - Opleidersscore 7,6

De opleidingspartner voor financiële professionals
Markus Verbeek Praehep is een autoriteit op het gebied van MBO-, HBO en vakopleidingen voor financiële professionals. Wij zijn veruit de grootste opleider in Nederland op het gebied van finance, accountancy, fiscale opleidingen en opleidingen voor de payroll professional. Dankzij zeer ervaren docenten en een uitgekiende opleidingsmethodiek garandeert Marcus Verbeek Praehep maximaal resultaat.