Gedragscode Behandeling Letselschade

Snel en effectief op de hoogte van de gedragscode en de toepassing ervan

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een soepele en duidelijke afhandeling van schaderegeling is erg prettig voor de slachtoffers, zo worden zij niet extra belast. Hiervoor heeft de Letselschade Raad de Gedragscode Behandeling Letselschade ontwikkeld. Deze gedragscode biedt regels voor slachtoffers, belangenbehartigers en verzekeraars. Om ervoor te zorgen dat de gedragsregels op de juiste wijze worden toegepast in de praktijk ontwikkelde de Letselschade Raad een reeks trainingen over de Gedragscode Behandeling Letselschade. Deze e-learningopleiding Gedragscode Behandeling Letselschade is een van deze reeks trainingen. U kunt vanaf uw eigen computer in een leeromgeving met illustratieve filmpjes en toetsvragen de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) leren kennen en toepassen. Na het volgen van deze opleiding via e-learning kunt u de gedragscode op de juiste wijze toepassen in uw beroepspraktijk.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor onder andere: schadebehandelaars bij WA-verzekeraars, schadebehandelaars bij rechtsbijstandverzekeraars, belangenbehartigers en andere professionals uit de letselschadepraktijk.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding ontwikkelt u kennis van en inzicht in de gedragsregels uit de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL). Hierbij wordt zowel de kant van het slachtoffer en zijn belangenbehartiger als de kant van de verzekeraar belicht. Elke gedragsregel is uitgewerkt in de vorm van illustratieve filmpjes en toetsvragen, waarmee u uw kennis test. Zo leert u, vanaf uw eigen computer, op praktische en juiste wijze de gedragsregels toe te passen. Deze e-learningopleiding is meer dan een toets: u bouwt kennis op door de vragen door te nemen en aan de hand van ‘hints’ (achterliggende theorie en informatie) de literatuur te raadplegen.

Vooropleiding

HBO-werk- en -denkniveau op het gebied van financiële markten in het algemeen en bancaire kennis in het bijzonder.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. U bepaalt zelf uw studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van de opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 4 uur per week.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk digitaal tekstboek. U test uw kennis en begrip van deze theorie met oefenvragen die u ter beschikking krijgt in uw online leeromgeving.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examen en certificaat

De opleiding wordt afgesloten met een online zelftest. Als u de toets heeft afgerond, kunt u de toets digitaal laten beoordelen. Slaagt u niet voor de eerste toets, dan kunt u, zodra de tweede toets beschikbaar is, een nieuwe poging doen. U krijgt hierover van ons uiteraard alle informatie.

Studieprogramma

De volgende 5 thema’s komen aan de orde:

  • Belangenbehartiging en eerste contact
  • Vaststellen aansprakelijkheid
  • Vaststellen en vergoeden schade
  • Geschiloplossing
  • Financiële voorlichting
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U volgt de opleiding via e-learning. Bij deze lesvariant volgt u geen klassikale bijeenkomsten, maar gebruikt onze geavanceerde online leeromgeving. Hierbij wordt u op afstand ondersteund door een van onze ervaren docenten.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

E-learning: € 236,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 1 termijnen betalen.

Gedragscode Behandeling Letselschade

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.